Alles over de Japandi badkamerstijl

Misschien heb je er al wel eens iets over gehoord: de Japandi badkamer. Het is een vrij nieuwe stijl die op het moment razend populair is. Het zijn badkamers met een warme en kalme uitstraling. De ideale stijl dus wanneer je op zoek bent naar een badkamer waarin je na een lange dag helemaal tot rust kunt komen. Wil je graag meer weten over deze badkamerstijl? Je leest het hieronder!

De kenmerken van een Japandi badkamer

De naam Japandi is een samenvoeging van Japans en Scandinavisch. De Japandi badkamerstijl is dan ook een combinatie van deze twee badkamerstijlen. Waar de Japanse badkamerstijl voornamelijk bekend staat om het gebruik van donkere kleuren en contrasten, wordt er in de Scandinavische badkamerstijl voor natuurlijke materialen en lichte kleuren gekozen. Een Japandi badkamer kenmerkt zich dan ook door het gebruik van contrast en natuurlijke materialen, hierdoor zijn deze ruimtes een oase van rust.

Welke kleuren en materialen komen voor in een Japandi badkamer?

Het kleurenpallet van een Japandi badkamer bestaat voornamelijk uit neutrale kleuren. Je vindt er niet snel felle kleuren zoals roze, blauw of groen. Je kunt denken aan lichte kleuren als wit, beige en lichtgrijs welke gecombineerd worden met donkere kleuren als donkerbruin en zwart. Door deze combinatie te maken creëer je dus het contrast wat kenmerkend is voor deze stijl. De materialen die gebruikt worden hebben een natuurlijke uitstraling. Vooral houtlook en natuursteenlook zijn veel gekozen materialen.

Zo stel je een Japandi badkamer samen

Je kunt dus uit verschillende kleuren en materialen kiezen als je een Japandi badkamerstijl gaat samenstellen. We snappen dat het dan best lastig kan zijn om te bedenken waar je moet beginnen met het samenstellen van de badkamer. We zien vaak dat er wordt een lichte tegelbasis, waar donkere of houtlook tegels aan worden toegevoegd. Het sanitair van deze badkamerstijl is vaak wit, hierdoor blijft de rustige uitstraling van de ruimte behouden. Je kunt daarbij wel voor een wat donkerdere kleur meubels kiezen om zo contrast te creëren. De accenten van de badkamer, zoals de kranen, zijn van goudkleurig, Gun Metal of mat zwart.

Combineer de Japandi stijl met andere badkamerstijlen

Wil je graag je eigen unieke badkamer creëren? Je kunt de Japandi badkamerstijl met verschillende badkamerstijlen combineren en zo de badkamer helemaal op jouw stijl afstemmen. Je kunt bijvoorbeeld nog wat extra natuurlijke materialen aan de ruimte toevoegen en zo de badkamer een landelijke touch geven. Of kies voor goudkleurige accenten en marmerlook waskommen creëer zo een luxe Japandi badkamer. Zo kun je ook nog combinaties maken met bijvoorbeeld de hotel chique, design, wellness en moderne badkamerstijl. Deze badkamerstijl biedt dus genoeg mogelijkheden!

Laat je inspireren

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de Japandi badkamerstijl? Je kunt altijd een bezoek brengen aan een badkamerwinkel als Sani4all om daar nog meer badkamer inspiratie op te doen voor jouw nieuwe badkamer. Omdat de Japandi badkamer momenteel echt een trend is, vind je in vrijwel iedere badkamerwinkel een Japandi badkamer!