Voor- en nadelen van een hoekbank

Twijfel je of je een hoekbank moet kopen of toch een gewone bank? Lees dan verder, want wij zetten alle voor- en nadelen van een hoekbank voor je op een rijtje!

1. Geen extra meubel nodig

Met een hoekbank heb je in principe geen ander bankstel meer nodig. Je kan er vaak met 4 of meer mensen opzitten, waarbij je elkaar ook nog aankijkt. Dit biedt veel mogelijkheden. In principe heb je dus alleen aan een hoekbank genoeg, als je een kleinere woonkamer hebt.

2. Extra comfortabel

Ten eerste is een hoekbank gewoon heel comfortabel. Een hoekbank geeft je de mogelijkheid om te zitten, te liggen of ergens daartussenin. Hoekbanken zijn vaak relatief diep waardoor je lekker onderuitgezakt op de bank kan ploffen, of je voeten onder je te plaatsen als je dat fijn vindt. Ook hebben hoekbanken vaak grote zachte kussens waar je lekker in kan wegzakken.

3. Met de hele familie op de bank

Wat is er nou fijner dan in de avond met de hele familie lekker op de bank. Opeen hoekbank kan dit makkelijk zonder dat je op elkaars lip zit. Gezellig toch?

4. Gezellige zithoek

Met een hoekbank creëer je echt een gezellige zithoek. Omdat de hoekbank de ruimte als het ware opdeelt, ontstaat er een apart hoekje. Zo kun je een grotere ruimte toch heel knus maken.

5. Je kunt er op liggen

Een hoekbank geeft je ook de mogelijkheid om er lekker op te liggen. Dit is ook handig als er iemand bij je wil logeren. Dit is bijna net zo comfortabel als een gewoon bed. Ideaal dus!

6. Minder makkelijk te verplaatsen

Het nadeel van een hoekbank is dat hij minder makkelijk te verplaatsen is dan kleinere banken. Hierdoor kun je de opstelling van je woonkamer minder makkelijk veranderen.

7. Neemt veel ruimte in

Een hoekbank is vaak log en groot en neemt relatief veel ruimte in. In een kleine kamer kan een hoekbank te groot zijn en niet mooi staan. Dan kun je kiezen voor een kleinere hoekbank, of toch voor één of twee losse banken.