Scheidingswand op de werkvloer

Met een scheidingswand kan een ruimte in één oogopslag veranderen. Dit is vooral nodig, omdat er verschillende ontwikkelingen zich kunnen voordoen. Op een werkplek waarbij de privacy van elke medewerker van essentieel belang is, komt een scheidingswand goed van te pas. In een soortgelijke werkruimte waarbij er 3 medewerkers hun standplaats hebben, gescheiden door scheidingswanden, zal een vierde medewerker het moeten hebben van een scheidingswand.

Scheidingswand in huishoudens
Ook in normale huishoudens, zien wij dat scheidingswanden heel erg nuttig kunnen zijn. Een groot huis met veel ruimte, waarbij de slaapkamers heel veel ruimte in beslag nemen, kunnen scheidingswanden een voor de hand liggende oplossing bieden. Zo kan één slaapkamer omgetoverd worden tot twee, indien er gebruikt gemaakt wordt van een scheidingswand. In zulke gevallen kan er vooral gedacht worden aan gezinnen die binnenkort een “nieuw” gezinslid zullen verwelkomen. Er dient dus ruimte gecreëerd te worden voor de “nieuweling”. Scheidingswanden komen dus in zulke situaties als geroepen.

Scheidingswanden bij evenementen
Behalve werkplekken en gezinnen, hebben ook organisatoren veel aan scheidingswanden. Denk maar aan modeshows die qua opzet in elkaar gezet moeten worden of een popconcert. In de regel geld dat showorganisatoren heel kundig, efficiënt en effectief moeten omgaan met de ruimte. Elektrische bedradingen voor de audio, moeten gescheiden worden van de elektrische bedradingen van bijvoorbeeld de lichtcomponenten. Allemaal tijd dat ingestopt moet worden, in hoe er verstandig mee omgegaan dient te worden en daar zijn scheidingswanden deel van.


Verschillende soorten
Scheidingswanden kunnen gemaakt zijn van verschillende soorten materiaal:PVC,Hout, Hardboard etc. etc. Een scheidingswand die een hele ruimte volledig dient af te scheiden van het andere zal anders uitzien, dan een scheidingswand die het ene bureau van het andere dient af te scheiden. Door het bovenstaande zullen scheidingswanden ook sterk in prijs variëren. In ziekenhuizen wordt er gebruikt van scheidingswanden in de vorm van een gordijn, dit zal veel minder geld kosten dan een scheidingswand die geacht wordt om van een iet wat harder en solide materiaal te zijn.

Scheidingswanden
De bovengenoemde situaties, waar er scheidingswanden nodig zijn, is maar een bescheiden opsomming waar ze heel nuttig gebruikt kunnen worden. Scheidingswanden bieden een oplossing in heel wat situaties, waar wij zelf niet bij stil staan. Er kan veel meer gedaan worden met scheidingswanden dan er aanvankelijk gedacht wordt. Voor een veel beter woongplezier of een werkplek zullen onder andere scheidingswanden een methode zijn om over na te denken.

Tweedehands bureaus
Om met de scheidingswanden een nieuwe look aan uw kantoor te geven heeft Lamers Kantoormeubelen goed gerenoveerde tweedehands bureaus met deze bureaus geeft u uw kantoor een nieuwe look and feel.