Hoe maak je je slaapkamer leuker?

Een fijne vertrouwde slaapkamer is een belangrijk onderdeel van je leven. Hier moet je tot rust komen en moet je vrolijk ieder dag wakker worden. Dus zorgen dat jouw slaapkamer er leuk uitziet kan veel voordelen hebben. Want het is bewezen dat jij met 80% beter slaapt in een georganiseerde leuke kamer dan in een lelijke kamer. Plus jij wilt ook jouw kamer zo inrichten dat jij er trots op kunt zijn als je bezoek hebt. Daarom hebben wij een aantal leuke handige tips. 

Bed

Het allerbelangrijkste onderdeel van je slaapkamer is natuurlijk je bed. Een goed stevig bed is belangrijk voor een goede nachtrust. Koop dan ook een lekker matras waar jij goed op kan slapen. Er zijn verschillende bedstijlen waar je voor kunt kiezen. Een enkelbed of een dubbele slaper. Dit hangt af van de ruimte die jij hebt en of je alleen slaapt of met een partner. Misschien wil je een houten frame of vind jij staal leuker. Kies iets wat echt past bij jouw stijl. 

 

Decoratie

Lichtjes en kussentjes kunnen je kamer opleuken. Het geeft een knusse uitstraling en voegt een leuk effect toe. Denk aan sfeer lichtjes die je kunt ophangen aan je bed. En pluizige kussentjes van schapenwol. Zorg voor een leuke kleurencombinatie die past bij de rest van je kamer zodat alles één geheel is. 

 

Ruim je kamer op

Een opgeruimde kamer geeft een rustgevend gevoel. Niemand slaapt lekker in een chaotische kamer vol met rotzooi. Als er nog allemaal stinkende was op de grond ligt, ruim dat dan op. Probeer ook om je bed op te maken iedere ochtend. Er is niks fijner als te slapen in een fris bed. Dit zorgt voor een betere slaap. 

 

Deze kleine blog is voor jou als jij je kamer wilt opleuken. Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips. Wil je meer tips lezen? gedachteflits.nl heeft allemaal tips over wonen en dergelijke.