Redenen waarom zonnepanelen de toekomst zijn

Zonnepanelen zie je steeds vaker in het straatbeeld. Meer en meer particulieren en bedrijven schaffen deze aan. En dat is niet voor niets; je kunt er namelijk veel voordelen uithalen. Bovendien zijn zonnepanelen de toekomst. Waarom dat is? Dat lees je in dit artikel!

Zonnecel fabrikanten ontwikkelen zich

Vroeger richtten zonnecel fabrikanten zich slechts op een klein deel van de markt. Tegenwoordig wordt hun focus steeds verder uitgebreid en wordt een brede markt aangesproken. Het grootste voordeel hiervan is dat bedrijven minder gevoelig zijn voor veranderingen in het energiebeleid. Als een subsidie wordt afgeschaft, bijvoorbeeld, heeft dit nu minder negatieve invloed dan het voorheen had.

De zonnepanelen worden alsmaar goedkoper

Aangezien de productietechnieken en de installatie alleen maar verbeteren en efficiënter worden, zullen de kosten van de zonnepanelen steeds verder dalen. De lagere materiaalkosten en de verbeterde logistiek dragen hier ook aan bij. Dankzij de daling van de prijs van zonne-energie, wordt de markt enorm uitgebreid. Bovendien kunnen de bedrijven of particulieren die al gebruik maken van zonnepanelen er steeds meer plaatsen en kunnen zij profiteren van de voordelen en kortingen van een productie op grote schaal.

Zonne-energie zal goedkoper worden dan fossiele brandstoffen

Waar zonne-energie alsmaar goedkoper wordt, is bij fossiele brandstoffen het tegenovergestelde effect gaande. Het zal dus goedkoper zijn om stroom op te wekken met zonnecellen, dan met gas. Dit geldt wel alleen als het gaat om grote hoeveelheden. Hierdoor is zonne-energie zo aantrekkelijk voor grote bedrijven. Als particulier zul je minder snel winst halen uit je zonnepanelen.

Energie opwekken op plekken waar het nodig is

De markt van zonne-energie is op het moment erg aan het groeien in opkomende economieën als China en India. Ook in het Midden-Oosten is er veel ruimte voor een groeiende markt wat betreft zonne-energie. Zonne-energie kan voor deze landen veel (economische) voordelen opleveren. Dit geldt ook voor derde wereldlanden, waar soms helemaal geen stroom is. In plaats van het aanleggen van een heel elektriciteitsnetwerk met hoogspanningskabels, kan er ook stroom opgewekt worden met zonnepanelen. Deze moeten worden geplaatst op plekken waar ze het hardste nodig zijn.

 

Meer informatie over het installeren van zonnepanelen op je dak? Zonduurzaam adviseert je graag over de mogelijkheden van zelf zonne-energie opwekken.