Wat je nodig hebt voor een motor werkplaats in de garage

Voor onderhoud en aanpassingen aan de motor is het vaak fijn wanneer je dit in je eigen garage kan doen. Zelf onderdelen vervangen en aanpassingen maken gaat het beste wanneer je alles zelf onder controle hebt. Op deze manier hoef je ook niet extra te betalen om dit door iemand anders te laten doen. Een eigen werkplaats kan dus heel handig zijn wanneer je regelmatig bezig bent met de motor. Dit zijn de dingen die je nodig hebt om je eigen motor werkplaats in te richten.

Tip: Voor gereedschap en onderdelen kan je terecht bij BoonstraParts.com

Organiseren van onderdelen

Een motor bevat vele onderdelen die wel eens verwisseld moet worden. Het hebben van middelen om onderdelen te organiseren is daarom erg belangrijk zodat je ze makkelijk terug kan vinden. Kleine onderdelen als bouten en schroeven kun je in gelabelde doosjes stoppen. Hierdoor kun je in een oogopslag meteen zien waar jouw onderdelen liggen. Het is hierbij belangrijk dat onderdelen op de juiste plek worden geplaatst zodat je na een tijdje jezelf ook aanleert waar de onderdelen precies liggen. 

LED lamp

Een motor heeft veel onderdelen die vaak moeilijk te bereiken zijn. Deze plekken zijn vaak lastig te belichten doordat het licht wordt geblokkeerd door overlappende onderdelen. Met een LED lamp kun je specifieke plekken van een motor belichten zodat alles makkelijk te zien is. Vooral de onderkant van motoren is lastig te belichten waardoor een draagbare LED lamp ideaal is. 

Goede motorlift

Soms is het nodig om bij de onderkant van de motor te komen. Met een motorlift kun je met gemak een motor verhogen waardoor je aan de onderkant jouw taken kan verrichten. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een hydraulische motorlift omdat deze relatief goedkoop zijn en ze zijn sterk genoeg om het gewicht van een motor te dragen. Bekijk eens deze motorlift op BoonstraParts.com als je op zoek bent naar een goede lift voor je motor.

Air compressor

De bandenspanning van de motor kun je vaak laten meten bij een pompstation. Het gaat echter makkelijker wanneer je dit zelf thuis kunt doen. Zo hoef je niet eerst naar een pompstation te gaan om de bandenspanning te meten. Met een mini air compressor kun je dit gemakkelijk in jouw eigen garage doen.