Tips voor een industrieel interieur

De industriële woonstijl is geïnspireerd door oude fabriekshallen. Robuuste meubels en materialen als beton, staal en glas mogen daarin niet ontbreken. Als je van deze interieurstijl houdt, kan je hem op verschillende manieren toepassen. Wil je de industriële stijl combineren met vintage elementen? Geen probleem! Of ga voor stoere combinaties van staal en beton. De woonstijl is veelzijdig en je creëert dus altijd een uniek interieur. 

Hoe maak je een industriële muur?

Een industriële muur is uitgesproken en een echte blikvanger in je woning. Je kunt deze muur creëren met betonlook of met baksteen. De onafgewerkte muren doen je meteen denken aan oude fabriekspanden. Het geeft een stoer effect aan het interieur en dat is ook precies waar deze woonstijl om draait.

Een open ruimte

De fabriekspanden die de inspiratie zijn voor de industriële stijl zijn natuurlijk open. Bij open ruimtes denken mensen vaak niet aan warmte of gezelligheid. Toch kun je met openheid in het interieur juist lichtinval benadrukken. Richt je woonkamer in met robuuste meubels, maar gebruik weinig tierelantijntjes en hang niet teveel aan je muren. ‘Less is more’ geldt voor deze woontrend. Kies bijvoorbeeld voor statements, zoals een steigerhouten of eikenhouten loftdeur.

Industriële accessoires

Een interieur zonder accessoires kan natuurlijk niet. Het gevaar is ook dat je zonder accessoires maar een simpel, saai en somber interieur overhoudt. Daarom is het goed om te werken met de juiste accessoires. Denk aan kussens of vintage items en kies slim op het gebied van verlichting. Kies hierbij voor materialen die zachte of natuurlijke kleuren hebben. Zo geef je het interieur toch warmte en creëer je een fijne balans in je inrichting. 

Verlichting

Verlichting voor een industrieel interieur mag best groots. Van hanglampen tot aan vloerlampen, je hoeft niet bang te zijn om voor een echte blikvanger te kiezen. Een los snoer is ook zeker niet erg. Zelfs een kapotte lampenkap is leuk binnen deze stijl. 

Welke materialen passen bij een industrieel interieur?

Met deze woontrend kun je kiezen voor verschillende materialen. Ga dus voor een mix van hout, staal, stof en betonlook. Houten industriële meubels zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder eiken-, steiger-, acacia– en mangohout. Een industriële tafel is een mooie combinatie van hout en staal. Combineer de tafel met leuke stoffen stoelen in een opvallende kleur. Wissel eventueel af met kleuren of materialen, zo maak je er een speels geheel van.