Benut je tuin ten volle

Door de verschillende lockdowns van de afgelopen twee jaar hechten we vandaag de dag veel meer waarde aan onze tuin. Zodra de zon begint te schijnen, zijn veel mensen in hun tuin te vinden. Dat kan gewoon om wat te zonnen zijn, maar ook voor een barbecue of om de kinderen te zien spelen in de tuin. Hoe groot of klein je tuin ook is, het is belangrijk om alles uit je tuin te halen. 

 

Beslis wat je in je tuin wil 

 

Voor je je tuin onder handen neemt, is het belangrijk om te weten wat je juist met je tuin wil doen. Wil je er enkel wat bloemen en planten zetten om het kleurrijk te maken? Of heb je echt groene vingers en wil je een eigen moestuin of groentetuin beginnen? Wil je daarnaast ook wat ruimte voor je kinderen om bijvoorbeeld een houten schommel of wat speeltorens te plaatsen? Bepaal dus op voorhand hoe je tuin er juist moet uitzien. 

 

Wil je graag dat een of meerdere speeltuigen centraal staan in je tuin? Hou er dan rekening mee dat je nog voldoende ruimte voor en achter de toestellen hebt zodat je nog wat plaats voor jezelf hebt én je kinderen ook ruimte hebben om rond te lopen in de tuin. 

 

Bepaal het soort speeltuig

 

Vandaag de dag heb je verschillende mogelijkheden wanneer je beslist om een speeltuig in je tuin te plaatsen. Je kan ervoor kiezen om enkel een houten schommel te plaatsen, maar indien je de ruimte hebt, heb je ook verschillende speeltorens waaruit je kan kiezen. Een speeltoren is eigenlijk een speeltoestel met meerdere onderdelen. In de meeste gevallen bestaat een speeltoren uit een schommel, een glijbaan en een klimmuur of loopbrug. 

 

Wanneer je online inspiratie wil opdoen, zal je zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Belangrijk om te weten is dat bij een houten speeltoestel er vaak ruimte is om het tuig aan te passen of uit te breiden naargelang je kinderen ouder worden. Bij een toestel dat van metaal gemaakt is, heb je die mogelijkheid meestal niet. Bekijk dus zeker wat de opties zijn. Indien je enkel een schommel of glijbaan wil, is de kans groot dat je kinderen deze snel beu gaan zijn wanneer ze wat ouder zijn. Een modulair speeltoestel is daarom vandaag de dag de meest gekozen optie. 

 

Indien je voor een volledig speeltuig gaat, moet je ook nadenken over de hoogte van het plafond waarop je kinderen zullen lopen. Kies je voor een platform op bijvoorbeeld een meter hoogte, heb je een betere toegang tot je kinderen wanneer ze er op staan, maar zijn er minder mogelijkheden om uit te breiden. Bovendien heb je met een platform op anderhalve meter hoogte ook meer mogelijkheden onder het platform. Denk maar aan een kleine zandbak of schuilplaats voor je kinderen.