Wat zijn de voordelen van de kruipruimte uitgraven?

Extra woonruimte nodig? Dan denken de meeste mensen aan het plaatsen van een dakkapel of een aanbouw, terwijl het uitgraven van de kruipruimte tot een kelder een zeer interessante optie is. Lees hieronder wat de voordelen zijn van de kruipruimte uitgraven en hoe dit precies werkt.

Voordelen kruipruimte uit laten graven

Een extra verdieping in huis bezorgd je veel extra woonruimte. De kruipruimte uitgraven is een goede optie om dit te realiseren. Je kan de kruipruimte uit laten zuigen door een zuigspecialist in te huren. Door middel van een zuigwagen wordt het zand moeiteloos uit de kruipruimte weggezogen, zodat er een kelder gebouwd kan worden. De grootste voordelen van het inschakelen van een zuigwagen zijn: 

  • Efficiënt. Het inschakelen van een zuigwagen zorgt ervoor dat het zand en de grond in korte tijd uit de kruipruimte naar de wagen gezogen wordt.
  • Minder arbeidsuren. De kruipruimte uitgraven is een zeer arbeidsintensieve klus. Uitbesteden aan een zuigspecialist of het huren van een zuigwagen scheelt dan ook veel arbeidsuren.
  • Moeilijk begaanbaar. De meeste kruipruimtes in Nederland zijn erg moeilijk begaanbaar, waardoor het lastig is om in deze ruimte te graven en het zand af te voeren.

Hoe werkt een zuigwagen inschakelen?

Het uitgraven van de kruipruimte is helemaal niet zo ingewikkeld. Zeker niet als je dit uitbesteed aan een specialist, zoals bijvoorbeeld Kooiker Zuigtechniek. Maar hoe gaat de kruipruimte uitdiepen precies in zijn werk? Door een zuigwagen in te zetten kan het zand of de grond door slangen efficiënt van de kruipruimte naar de wagen gezogen worden. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe het uitgraven van een kruipruimte met het inzetten van een zuigwagen werkt.

  1. Zuigwagen wordt in de buurt van de woning geparkeerd
  2. De slangen worden vanaf de zuigwagen tot de ingang van de woning uitgelegd
  3. Er wordt bekeken of er deurpost beschermers of dekens nodig zijn om de vloer en/of deurposten te beschermen
  4. De slang wordt door het leuk in de kruipruimte gelegd
  5. Een grondwerk specialist gaat de kruipruimte in en werkt het zand naar de slang toe
  6. Door de enorme zuigkracht van de zuigwagen wordt dit zand via de slang afgevoerd naar de vrachtauto
  7. Na het zand zuigen wordt alles netjes opgeruimd en schoongemaakt