3 zaken die je moet regelen voordat je begint met verbouwen

Een goede voorbereiding is enorm belangrijk voordat je aan de verbouwing begint. Maar welke zaken moet je eigenlijk allemaal geregeld hebben voordat je begint met verbouwen? In dit artikel hebben we 5 zaken die je alvast kunt regelen voor je op een rijtje gezet. 

1. Vergunningen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er tijdens het verbouwen ineens een gemeenteambtenaar op de stoep staat die om een vergunning vraagt. Veel verbouwingen kunnen zonder vergunning, maar het is verstandig om altijd even bij de gemeente te checken of er er voor de verbouwing een vergunning nodig is. Is het nodig om een bouwvergunning aan te vragen? Houd er rekening mee dat een vergunningaanvraag een doorlooptijd heeft van ongeveer zes weken. Als de buren bezwaar maken, dan duurt het nog wat langer. Het is dus slim om eventuele vergunning voor de verbouwing te regelen.

2. Bouwafval container

Een verbouwing levert altijd meer bouwafval op dan dat je in eerste instantie had gedacht. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf het afval af te voeren naar de milieustraat, maar dit kost veel tijd en brengt ook de nodige kosten met zich mee. Veel handiger is het huren van een afvalcontainer. Deze wordt voor de deur geplaatst, zodat je gemakkelijk al het bouw- en sloopafval kunt afvoeren. Na de afgesproken periode wordt de afvalcontainer weer opgehaald en wordt het afval afgevoerd naar de afvalinzameling. Een afvalcontainer tijdens je verbouwing huren is enorm gemakkelijk, maar vaak is dit ook de goedkoopste optie om het afval af te voeren.

3. Buren inlichten

Je wilt natuurlijk dat je tijdens het verbouwen zo min mogelijk overlast veroorzaakt voor de buren. Echter brengt een verbouwing nou eenmaal het nodige lawaai met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan slopen of het boren wat beide veel lawaai maakt. Daarom is het aangeraden om de buren op tijd in te lichten over de verbouwing. Vertel hoe lang het gaat duren, wat je precies gaat doen en waarmee ze rekening mee moeten houden. Door een gesprek vóór de verbouwing voorkom je conflicten met de buren.