Verhuisbedrijf inhuren voor zakelijke verhuizing

Verhuizen met je bedrijf. Om de noodzakelijk groei voor je bedrijf mogelijk te maken heb je besloten om naar een groter pand te verhuizen. Meer plek voor je kantoorpersoneel, voor opslag en eindelijk fatsoenlijke ruimte voor de deur om normaal te kunnen parkeren. De vraag is alleen, waar moet je allemaal op letten bij een zakelijke verhuizing? Gelukkig kan je een professioneel verhuisbedrijf inhuren dat je helpt met verhuizen. Lees in dit artikel waar je allemaal op moet letten.

Een verhuismanager aanstellen
Een zakelijke verhuizing is een complexe logistieke operatie. Gelukkig biedt een professioneel verhuisbedrijf uit Oosterhout de oplossing in de vorm van een verhuismanager. Deze manager helpt je vanaf de eerste stappen richting een verhuizing met in kaart brengen van alle eventuele knelpunten. Koppel deze verhuismanager bijvoorbeeld aan de logistiek manager van je eigen bedrijf. Zo ben je er van verzekerd dat er geen belangrijke punten overgeslagen worden. En nog veel belangrijker. Dat je bedrijf gewoon door blijft draaien tijdens jouw zakelijke verhuizing.

De administratie bij een bedrijfsverhuizing
Het is belangrijk om te beseffen dat je niet alleen fysiek je bedrijf naar een mooiere en grotere locatie verhuist, maar dat er ook administratief een hoop geregeld moet worden. Om geen zaken over het hoofd te zien bij je zakelijke verhuizing kan je een checklist samenstellen. Op deze checklist staan zaken als bijvoorbeeld het doorgeven van je adreswijziging bij de kamer van koophandel. Maar ook de belastingdienst zal het prijs op stellen als je tijdig aangeeft wat de nieuwe locatie van je bedrijf is. Ook kan je intern alvast rekening gaan houden met veranderende kilometervergoedingen voor je personeel als je bedrijf eenmaal verhuist is.

De uiteindelijke verhuizing
Om de uiteindelijke verhuizing zo min mogelijk effect op je dagelijkse bedrijfsvoering te laten hebben, wil je in een zo kort mogelijke tijd je gehele zakelijke verhuizing achter de rug te hebben. Het voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat zij veel mankracht en materiaal hebben. Mankracht die je misschien zelf niet hebt. Of dat je niet van je eigen personeel kan verlangen. Het spreekwoord vele handen maken licht werk bewijst hier nog maar eens zijn waarde. Zo kan je bedrijfsverhuizing binnen een weekend geregeld zijn en is het maandag weer gewoon business as usual. Maar dan in een gloednieuw bedrijfspand.

Tot slot
Als je een zakelijke verhuizing overweegt, schakel dan te alle tijden een professioneel verhuisbedrijf in. Zij helpen met de voorbereiding, de administratie en uiteindelijk ook met het sjouwen. Zo wordt jouw zakelijke verhuizing geen hoofdpijndossier, maar iets om naar uit te kijken.