Drie dingen die je moet doen vóór de verhuizing

Verhuizen is leuk, spannend en vermoeiend tegelijk. Ook de nodige stress komt kijken bij iedere verhuizing. Toch ben je achteraf vaak blij en tevreden, je woont tenslotte in een nieuwe woning. Over het algemeen is een verhuizing een grote chaos. Dan denk je dat je je goed hebt voorbereid, maar achteraf blijkt dat zeker niet zo te zijn. Hoe kun je je dan wel goed voorbereiden op een verhuizing? Lees hier drie tips.

Begin tijdig met het uitzoeken en uitruimen van je spullen

Het klinkt vanzelfsprekend, en toch gaat het hier vaak mis. Je komt er achter dat je eigenlijk toch wel heel veel spullen hebt en weet niet goed wat je met al die dingen moet. Wat houd je en wat gooi je weg? Als je enkele weken van tevoren al begint, bijvoorbeeld elke zondag een andere ruimte, scheelt het uiteindelijk heel erg veel werk. Begin bijvoorbeeld in de badkamer, de week erop de slaapkamer, dan het kantoor, ga zo maar door. Op de dag dat je daadwerkelijk gaat verhuizen zal dit een hele boel schelen.

Schaf heel veel verhuisdozen aan

Het valt je altijd nog tegen hoe veel verhuisdozen je nodig gaat hebben. Koop er dus ruim voldoende, veel meer dan je denkt nodig te hebben. Of dan scheurt er weer een, of dan passen de spullen net niet allemaal in één doos. En wat dacht je van speciale verhuisdekens? Ook die zijn erg belangrijk en daar wil je niet te weinig van hebben. Om een hoop stress te besparen op de dag van verhuizen, kun je er beter genoeg van in huis hebben.

Maak een lijst met alles wat je mee wil nemen

Die lamp, namen we die nou wel mee of niet? En is het handig om misschien toch alle glazen mee te nemen? Om dit te voorkomen, kun je het best van tevoren een lijst te maken met alles wat je mee gaat nemen naar het nieuwe huis. Daar kun je bijvoorbeeld ook op schrijven wat je helemaal weg doet, zoals servies of ander keukengerei. Twijfel je, moest dit nou weg of niet? Kijk even op het lijstje en je hebt al snel je antwoord. Waarschijnlijk creëert dit een hele hoop rust in je hoofd, zeker vlak voor de verhuizing. Dit is dus zeker aan te raden.