Wat is de schoonheid van een Taxus Baccata?

Wat is de schoonheid van een Taxus Baccata? 

Taxus Baccata of ook wel bekend als de gifboom is een dodelijke giftige boom. Hoewel deze boom inheems is in Groot Brittannië, is hij ook overal in Europa, West Asia en Noord Afrika te vinden. U vraagt zich waarschijnlijk af of Taxus Baccata een giftige boom is, waarom is deze boom zo aantrekkelijk? In werkelijkheid heeft Taxus Baccata verschillende verborgen schoonheidskenmerken die u misschien zullen verrassen. Hier zijn vijf verborgen kenmerken die Taxus Baccata zo mooi maken, ook al is het giftig.

Vijf schoonheidskenmerken van een Taxus Baccata
1. Niet-giftige zoete vruchten
De besachtige vrucht of ook wel aril genoemd van vrouwelijke Taxus Baccata is eetbaar. De roodvlezige vrucht is ongelooflijk zoet. De zaden rijpen en produceren elk jaar rond september tot november zoete rode zaden. U moet echter op de een of andere manier voorkomen dat u de zaden bijt of doorslikt. De zaden kunnen extreem giftig zijn.

2. Aantrekkelijke externe vorm
Taxus Baccata heeft een Pyramidalis structuur die geschikt is voor gebruik in parken, tuinen of als haag. Deze Taxus Baccata heeft zeer dichte glanzende groene naaldbladeren met bruine takken. De dichtheid van Taxus Baccata is handig om harde wind te weerstaan.

3. Diverse maten
De volwassen Taxus Baccata kan wel 20 meter hoog worden. Er zijn echter ook Taxus Baccata ‘Overeynderi’ die maar vier meter hoog worden. Dit type Taxus Baccata is geschikt als haag. Ook als u geïnteresseerd bent in kleine Taxus Baccata die als decoratie in huis kan worden gebruikt, is er Taxus Baccata Bonsai.

4. Groenblijvende boom
Taxus Baccata is een langzaam groeiende boom en weerbestendig. De bladeren van de boom zijn altijd groen, zelfs tijdens het winterseizoen, vanwege de koolstofvergrendelende eigenschappen. Bovendien kan deze boom erg lang leven.

5. Medisch
Ondanks de giftige naaldbladeren zijn giftige taxaanalkaloïden die op de naaldbladeren worden aangetroffen, ontwikkeld als geneesmiddelen tegen kanker. Deze doorbraak maakte Taxus Baccata niet alleen mooi als boom, maar heeft ook medische functionaliteiten.

Waar kunt u het vinden?
Als u geïnteresseerd bent in het kopen van Taxus Baccata, is deze boom gemakkelijk te vinden in elke botanische tuin of online winkel.

Samenvatting
Taxus Baccata staat bekend als de boom van de doden omdat hij dodelijk giftig is. Taxus Baccata staat echter ook bekend als een symbool van onsterfelijkheid omdat het groenblijvende en langdurige eigenschappen heeft. Bovendien hebben de niet-giftige zoete vruchten, medische doeleinden en verschillende boomgroottes Taxus Baccata een nog aantrekkelijkere boom gemaakt.