5 tips voor een industriële woonkamer

Een industrieel interieur kenmerkt zich door de robuuste materialen en aardetinten. Deze woonstijl is ongekend populair tegenwoordig. Van industriële meubels tot een oude bakstenen muur in de woonkamer: de industriële woonstijl is lekker ruig en stoer. Wil jij weten hoe je een industriële look in de woonkamer creëert? De belangrijkste tips hebben we hieronder op een rij gezet!

#1. Industriële meubels

De basis van een industriële woonkamer wordt gevormd door meubels met een industrieel design. De materiaalkeuze bij industriële meubels bestaat vaak uit hout, staal en leder. Voor het industrieel inrichten van je woonkamer is een lederen bank in combinatie met een industriële salontafel en een tv meubels met industrieel design een perfecte basis. Deze basis zou je nog kunnen uitbreiden met stoere bijzettafeltjes, kasten of een vloerkleed. 

#2. Industriële lampen

Voor meer sfeer en gezelligheid in je woning is de verlichting ontzettend belangrijk. Sterker nog, verlichting is sfeerbepalend bij het inrichten van je woning. Voor een industriële look mogen industriële lampen natuurlijk niet ontbreken. Denk aan een mooi hanglamp voor boven de eettafel of een grote, staande lamp voor in de hoek van je woonkamer. Industriële lampen geven een authentieke look aan je woonkamer.

#3. Robuuste materialen

De industriële woonstijl staat bekend om het gebruik van materialen met een robuuste en stoere uitstraling. Gebruik bij het inrichten van je woonkamer dan ook enkel materialen met een rauwe uitstraling. Denk aan leer, staal, beton en hout.

#4. Rauwe muren

Bij het industrieel inrichten van een woonkamer wordt er vaak gekozen voor aardetinten. Dit betekent dat muren over het algemeen erg strak zijn. Om ook de muren iets rauwer te maken is de keuze voor een betonlook muur of een bakstenen muur een goede keuze. Één muur in je woonkamer met zo’n industriële look is genoeg om je interieur compleet te maken.

#5. Industriële kasten

Voor opbergruimte mag een kast natuurlijk niet ontbreken in je interieur. Een kast van hout met een elementen van staal biedt niet alleen extra opbergruimte, maar zorgt ook voor een stoere uitstraling. Kast met industrieel design kopen? Ga naar Industrieelinhuis.nl voor een ruim assortiment met industriële meubels die ook nog eens betaalbaar zijn!