De slimste manieren om (veel) te besparen op je energierekening

Maandelijks blijft de energierekening een grote kostenpost. Veel huishoudens zitten toch al gauw aan een energierekening van minimaal 200 euro per maand vast wat een behoorlijk aanslag op de inkomsten is. Het is dan ook niet zo raar dat we allemaal kieskeurig zijn als het gaat om ons energieverbruik en dat er goed gekeken wordt welke energieleverancier goede energie aanbiedingen aanbiedt. Wil jij gewoon de goedkoopste energieleverancier met de laagste energieprijzen en veel besparen op je stroom lees dan gauw verder

Jaarlijks overstappen loont

Het jaarlijks overstappen van energieleverancier is misschien wel de grootste besparing. Vaak wordt gedacht dat hoe langer je de energiekosten vastlegt, des de meer je kan besparen. Helaas is dit vaak in de energiebranch toch niet het geval. De grootste besparing heel je namelijk uit de energie aanbiedingen welke je krijgt bij de overstap. Bij veel energieleverancier is dit bij een een-jarig energiecontract het hoogst, aangezien je de eenmalige korting over de gehele looptijd moet verspreiden. Het is dan ook aan te raden om elk jaar op tijd over te stappen naar een nieuw eenjarig energiecontract.

Oude huishoudelijke apparaten vervangen

Veel huishoudelijke apparaten kunnen jaren mee. Een wasmachine of koelkast van meer dan 10 jaar is dan ook eerder regelmaat als uitzondering. Toch kan het verstandig zijn om deze een keer te vervangen. Vaak zijn oude huishoudelijke apparaturen helemaal niet zuinig in hun energie waardoor je jaarlijks tientallen euro’s te veel betaald aan vebruikskosten. Hou je dit een aantal jaar vol dan kan je al gauw een nieuw exemplaar kopen voor de kosten welke je normaal zo verbruiken aan stroom.

Investeer in zonnepanelen

Je spaargeld op de bank zetten, brengt vrijwel niks meer op. Investeren in zonnepanelen is daarom een mooi alternatief. Met de energie welke je opwekt, bespaar je maandelijks een hoop geld wat voor een mooi rendement zorgt. Investeren in zonnepanelen is te vergelijken met een spaarrekening waar je nog 14% rente krijgt. Wees nou eerlijk dat is toch nergens meer te vinden?!