Hoe voorkom je dat een verbouwing te duur wordt?

Hoe zorg je ervoor dat de verbouwing van je huis niet te duur uitpakt? Moet je toch met spoed geld lenen? Verbouwingen kosten vaak al genoeg geld. Je wilt natuurlijk wel zorgen dat je een beetje grip houdt op de kosten die deze verbouwing met zich meebrengt. Door rekening te houden met de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het verbouwen kun je zorgen dat je de kosten binnen de perken kunt houden. 

Onverwacht hoge verbouwkosten, wat nu?

De eerste veelgemaakte fout die ervoor zorgt dat de kosten van een verbouwing veel te hoog uitkomen is dat er geen planning is gemaakt. Ook kan het voorkomen dat er wel een planning is, maar dat deze niet helemaal is of dat de planning niet gedetailleerd genoeg. Andere problemen met de planning zijn dat de planning geen realistische tijdslijn heeft of dat er geen flexibiliteit mogelijk is binnen de planning, waardoor er geen rekening wordt gehouden met onvoorziene omstandigheden. 

 

Ook is een veelgemaakte fout dat er veel bespaard wordt in de ontwerpfase van het bouwproject, waardoor zaken gewoon niet goed in kaart worden gebracht voordat er begonnen wordt met de planning. 

De oplossing voor het probleem

De oplossing voor deze problemen kan zijn dat je dus veel aandacht probeert te besteden aan het planningsproces van een project. Op deze manier weet je zeker dat je niet te maken gaat krijgen met onvoorziene omstandigheden. Wees niet bang om wat extra tijd te stoppen in het planningsproces, want dit kan je later een hoop tijd en geld schelen in een latere fase van het bouwproces. Hoe eerder je de planning op orde hebt, hoe beter dit is voor de voortgang van het gehele project. 

Ook maken mensen soms de fout om niet kritisch genoeg te kijken naar de aannemer die zij kiezen. De mensen selecteren een aannemer op basis van weinig criteria of kijken enkel naar de prijs van de aannemer. Ook vergeten ze soms om referenties van anderen te controleren of doen ze zaken met een aannemer die de wensen van de klant eigenlijk niet snapt of helemaal niet respecteert. Doordat de aannemer verkeerd werk levert zijn jullie aan het eind van het project totaal niet tevreden en moeten er buiten de gemaakte uren om extra werkuren gemaakt worden wat allemaal weer geld kost. Mocht je toch te hoog uitkomen, dan kun je altijd met spoed geld lenen.