Waarvoor gebruik je een diamantboor?

Wil je door hard beton boren? Of juist zachte materialen? Dan ben je vast benieuwd welke boren het meest geschikt zijn. Er is veel keuze als het om boren gaat. Daarom wil je echt de beste keuze maken. In dit artikel vertellen we meer over de materialen welke je met een diamantboor kunt boren en waarom. Veel mensen boren met een diamantboor namelijk in de verkeerde materialen. 

 

Diamantboren zijn er in veel verschillende soorten. Waardoor je ze volledig kunt aanpassen op het materiaal en de constructie die je aan het maken bent. Inmiddels benieuwd geworden welke materialen geboord kunnen worden? Wij vertellen het je.

Zachte materialen boren

Een diamantboor is in tegenstelling tot wat veel mensen geloven geschikt voor zachte en veelal zanderige materialen. Je hebt er misschien al eens mee geprobeerd in het harde beton te boren. Dan hoeven we je vast niet te vertellen hoe dat is verlopen. Maar nu weet je precies wat je nodig hebt en waar je in kunt boren!

 

Onder zachte materialen kun je kalksteen en bakstenen. Moet je door harde materialen boren? Kies dan voor een heel ander soort boor. Op Duspra.nl vind je topkwaliteit gereedschap van bekende merken.

Een kleine en fijne opzet

Als je goed naar een diamantboor hebt gekeken weet je dat de opzet een stuk fijner en kleiner is dan andere soorten boren. Dit heeft als voordeel dat je meer kunt afvoeren en er minder wrijving is. Maar ook dat de gaten in zachtere materialen mooier zijn. 

Het is overigens ook slim om voor een diamantboormachine te kiezen. Deze is speciaal op de diamantboren afgestemd en daardoor heb je de perfecte combinatie te pakken. Bij aanschaf van een diamantboormachine is het van belang om te letten op de kwaliteit van de accu. Je wilt natuurlijk wel een boormachine waarvan de accu extra lang meegaat, zodat je niet tijdens het klussen in eens te maken krijgt met een lege accu.