Zo maak je je eigen vijver

Als je zelf een vijver wilt maken, moet je over een paar dingen nadenken. Waar wil je de vijver neerzetten en hoe groot wil je de vijver hebben? Als je gaat beginnen met het maken van een vijver, heb je verschillende producten nodig, zoals een vijverbak, een vijverpomp en niet vergeten water, deze spullen maken het proces van een vijver een stuk makkelijker. Je kan sommige materialen voor een vijver kopen bij een bouwmarkt of online kopen bij verschillende winkels, zo heb je genoeg keuze uit verschillende groottes en merken.

 

Handige tools

Om je tuin een natuurlijke look te geven kan je verschillende dingen in je tuin plaatsen die je tuin wat meer karakter geven, zoals een mooie vijver. Een natuurlijke look kan je gemakkelijk maken met behulp van verschillende materialen die bijvoorbeeld van hout zijn. Wist je dat je zelf ook een vijver kan maken? Vijvers kan je op verschillende manieren maken en geven een extra ‘’touch’’ aan je mooie tuin. Doordat er bijvoorbeeld een vijver in je tuin staat, lijkt het alsof je zo een andere wereld in kunt lopen. Met behulp van een paar hulpmiddelen, zoals een vijverbak en een vijverpomp, kun je zo je eigen vijver maken. Een vijverbak helpt enorm als je zelf een vijver wilt maken. Wil je advies hebben tijdens het maken van een vijver? Dan kan je altijd advies vragen aan een expert, zoals iemand in een bouwmarkt.

Waar moet je op letten bij het kopen van vijverspullen?

Als je een vijverbak gaat aanschaffen, meet dan van tevoren de omtrek op waar de vijver komt te liggen, zo weet je precies hoe groot de vijver wordt en welke maat je nodig hebt van de vijverbak. De omtrek kan je bijvoorbeeld vastleggen met touw en latjes, zodat je precies ziet waar de vijver komt. Naast een vijverbak heb je ook een vijverpomp en een vijverfilter nodig. De vijverfilter is nodig om het water in de vijver te filteren. En de vijverpomp zorgt ervoor dat er voldoende water in de vijver is. Als het gat is gegraven, houdt er dan rekening mee dat het gat 10 centimeter breder en 10 centimeter dieper is dan de vijverbak. Dit heeft ermee te maken dat de bak nog gevuld moet worden en er nog zand rondom de randen komt, voor de stevigheid.

Hoeveel kost een vijver?

Een vijverbak en een vijverpomp hebben ongeveer 10 tot 15 jaar garantie. Het hangt er natuurlijk wel vanaf waar je de vijverbak en de vijverpomp koopt. De kost van een vijverbak kunnen enorm verschillen. Er zijn namelijk verschillende soorten vijverbakken in diverse groottes en maten te koop. Wil je een vijver in een ronde vorm hebben of juist een rechthoekige vorm? Dit hangt er ook vanaf. Er bestaan vijverbakken die van kunststof zijn, deze gaan langer mee, maar zijn wel duurder. Je kan een vijverbak al rond €100 kopen, maar de prijzen kunnen oplopen tot €2500. Dit heeft ermee te maken hoe groot de bak is, welk merk en welk materiaal.

Tot rust komen

De tuin is een plek om tot jezelf te komen, zeker als je een dagje hebt gewerkt of een drukke dag hebt gehad, het is dan even een rustmomentje. In de tuin kunnen verschillende voorwerpen staan, zoals een leuke tuinmeubel, mooie planten of een kleurrijke omheining. De voorwerpen die staan in je tuin helpen mee met een bepaalde stijl die je wilt creëren. De stijlen kunnen flink uiteen lopen, dit kan een natuurlijke look, door veel natuurlijke tinten zijn. Bij een natuurlijke look gebruik je veel natuurlijke materialen, zoals diverse planten, houten tuinmeubels, een omheining met planten, een vijver en natuurstenen.