Thuis verbouwen? Denk aan het afvoeren van het bouwafval

Ga je binnenkort thuis verbouwen? Voordat je begint met slopen is het belangrijk om goed over bepaalde zaken na te denken. Een van de dingen waar je aan moet denken is het afvoeren van het bouwafval. Zelfs de kleinste verbouwingen leveren meer bouw- en sloopafval op dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Bij een verbouwing moet het bouwafval natuurlijk afgevoerd worden. Daarvoor zijn er verschillende opties: ga je het bouwafval zelf afvoeren? Huur je een bouwcontainer? Of neemt de aannemer dit voor je uit handen? In dit artikel geven wij advies wat de beste optie is!

Zelf bouwafval afvoeren naar de milieustraat

Het overgrote deel van de gemeenten in Nederland hebben een milieustraat waar je bouwafval kunt afvoeren. Vaak is dit gratis, maar het kan ook zijn dat ze voor het afvoeren een vergoeding vragen. Zelf bouwafval afvoeren kost enorm veel tijd en je hebt er ook een aanhanger voor nodig. Tijdens een verbouwing ook nog meerdere keren naar de milieustraat rijden om bouwafval af te voeren is vaak niet ideaal omdat je al het bouwafval twee keer in handen hebt. Wel is dit de voordeligste optie.

Regel een bouwcontainer

Een bouwcontainer of meerdere bouwcontainers regelen is naar onze mening de beste optie. Regel een bouwcontainer die voor de deur wordt afgeleverd en na de afgesproken periode wordt opgehaald. Het makkelijk van deze optie is dat je tijdens de verbouwing het afval gemakkelijk in de container kunt gooien, waardoor je heel efficiënt kunt verbouwen zonder dat je omkijken hebt naar het afval. Je kan natuurlijk kiezen voor een bouwcontainer, maar als je meerdere afvalstromen verwacht dan zijn meerdere afzetcontainers ideaal. Zo kan je het afval gemakkelijk scheiden en betaal je vaak minder voor de afvalverwerking.

Vraag de aannemer of het sloopbedrijf naar de mogelijkheden

Wanneer je een aannemer of sloopbedrijf ingeschakeld voor de verbouwing dan kan het interessant zijn om het afvoeren van het bouwafval door deze partij te laten regelen. Zo wordt de complete verbouwing uit handen genomen en heb je zelf nergens omkijken naar.