Een authentieke uitstraling met een houten vloer

Houten vloeren staan ​​bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Een houten vloer kan een leven lang mee als hij goed onderhouden wordt. Daarnaast is het zeker mogelijk om op een houten vloer te wonen. Dit maakt het eigenlijk alleen maar mooier. Het geeft de vloer zijn karakteristieke uitstraling en zorgt ervoor dat geen twee houten vloeren hetzelfde zijn. Bij het kopen van op maat gemaakte houten vloer  heb je keuze genoeg. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, de houtsoort en een afwerking die de vloer een ander effect geeft. Er zit dus ongetwijfeld een houten vloer tussen die bij jou en je interieur past. Laten we eens kijken naar meer redenen om een ​​houten vloer te nemen.

 

Verschillende houten vloeren

Er zijn verschillende houten vloeren die allemaal hun eigen uitstraling of afwerking hebben. Vloeren die passen in een klassiek of landelijk interieur en van modern tot Scandinavisch; het assortiment is uitgebreid. Van de typische bruine houten vloeren tot moderne witte houten vloeren en prachtige zwarte houten vloeren. Je kunt je keuze maken op basis van je wensen, de kamer(s) waar je een houten vloer wilt leggen en de woonstijl die je aanspreekt. Ook is het mogelijk om houten vloeren te combineren met vloerverwarming.

 

Een houten vloer past in elke kamer van je huis

Van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs de keuken en badkamer kunnen worden voorzien van een robuuste houten vloer. Houten vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Tegenwoordig zijn visgraatvloeren, houten vloeren in Hongaarse punt en vloeren met een brede plank erg populair en maken de vloer tot een echte eyecatcher. Het voordeel van een houten vloer is dat deze makkelijk te onderhouden en bewerkbaar is. Het renoveren van je vloer is dan ook niet heel moeilijk. Door simpelweg de toplaag van het hout af te schuren, kan de volgende laag in een stijl naar keuze worden afgewerkt. Zo straal je op een goedkopere manier een andere sfeer uit en hoef je niet een geheel nieuwe vloer te leggen.

 

Een houten vloer leggen

Afhankelijk van de situatie kun je ervoor kiezen om de houten vloer zelf te leggen. Ook is het belangrijk dat andere delen zoals de plinten zorgvuldig worden geplaatst. De meeste mensen kunnen houten vloeren zelf leggen. Het leggen van een verlijmde vloer is echter moeilijker en vereist vakkennis. Laat dit altijd over aan een expert van www.vloerendeur.nl, zo weet je zeker dat je houten vloer op de juiste manier wordt gelegd. Zo voorkom je het risico op scheuren en is je vloer goed geïsoleerd.