Hoe installeer ik een achterdeur?

Een achterdeur monteren is zo eenvoudig dat je het zelf kunt doen. Deze klus wordt gemakkelijker als je een voorhangende deur gebruikt. Het kan zijn dat je een nieuwe deur moet installeren als je bestaande deur niet energiezuinig is. Je hoeft geen professionele timmerman te zijn om dit project te doen. Het eerste dat je moet doen is de gereedschappen en materialen voorbereiden. De gereedschappen die je nodig hebt, zijn een hamer, kitpistool, verstekzaag, koevoet, spijkerset, mes en meetlint. Bovendien moet je ook enkele materialen voorbereiden, zoals spijkers, dekschroeven, afwerkspijkers, polyurethaankit, steunstaaf en zelfklevend knipperend membraan. Wanneer deze gereedschappen gereed zijn, kun je beginnen met het verwijderen van de oude deur en het installeren van de nieuwe.

 

De oude deur verwijderen

Je moet de bestaande deur verwijderen door de schroeven te verwijderen. Je hebt de hulp van een andere persoon nodig om de deur vast te houden wanneer je de schroeven verwijdert. Vervolgens moet je ook de deurbel en de buitenbekleding verwijderen. Je moet ook de scharnierpennen verwijderen en de oude deur uit het scharnier halen. Vervolgens moet je de sluitplaat losschroeven. Je kunt de spijkers of schroeven tussen de deur en het huisframe doorknippen met een reciprozaag. Je moet het echter niet forceren, omdat je de ruwe opening kunt beschadigen. Als laatste kun je op het deurkozijn duwen om het van de muur te verwijderen. Zorg ervoor dat je deze voorzichtig indrukt. Soms kan het deurkozijn aan de onderkant blijven plakken vanwege de oude kit.

 

Een nieuwe deur installeren

De eerste stap bij het installeren van de nieuwe achterdeur is het controleren van de ondervloer. Vervolgens kun je de knipperende tape of dorpelpan op de dorpel installeren. Dit materiaal kan waterschade voorkomen. De volgende stap is het boren van een gat voor de deurbel. Je dient echter eerst de transportplug te verwijderen. Je moet de kit langs de bovenkant en twee zijkanten van de deur aanbrengen. Vervolgens kun je de nieuwe deur op zijn plaats zetten. Je kunt het scharnier vastzetten door schroeven in te draaien. Vergeet niet de tochtstrip en het frame te controleren. Nu kun je de sluitplaat bevestigen. Je moet de dorpeldop afstellen en afdichten. Daarna kun je beginnen met het installeren van de lockset en de nachtschoot. Als laatste kun je het deurkozijn isoleren met behulp van spuitschuim of dekenisolatie. Dat is de eenvoudige stap-voor-stap om de achterdeur te installeren.

 

Bezoek een webshop die deuren online verkoopt

Nadat je weet hoe je de oude deur moet verwijderen en een nieuwe moet installeren, wil je misschien meteen de deur kopen die je nodig hebt. Als je een achterdeur van hoge kwaliteit wilt kopen, kun je gelukkig eenvoudig naar een online webshop die deuren verkoopt om de collecties te bekijken. Zodra je degene hebt gevonden die aan je behoeften voldoet, kun je deze gewoon online bestellen en wachten tot deze bij je thuis wordt afgeleverd.

Bron: Atmyhome.nl