De belangrijkste voordelen van een waterontharder

Niets is vervelender dan kalkaanslag in de badkamer of douche. Zoals je misschien wel weet wordt het water in Nederland steeds harder. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer kalk achterblijft in het drinkwater. Kalk is niet schadelijk, maar kan vervelende vlekken op sanitair veroorzaken. De kalk zorgt niet alleen voor aanslag op het sanitair, maar ook op je apparatuur, tegels, schone was en je huid. Een waterontharder zorgt voor kalkvrij water, maar biedt nog veel meer voordelen. 

Het grootste voordeel: geen kalkaanslag

De grootste reden waarom mensen een waterontharder aanschaffen, is natuurlijk het feit dat je nooit meer te maken krijgt met kalkaanslag. Kraanwater bevat van nature kalk, maar een waterontharder filtert het kalk er eenvoudig uit. Kalkvrij water zorgt ervoor dat je nooit meer speciale schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, maar ook gaan je huishoudelijke apparaten een stuk langer mee. En wist je dat bestaand kalk vanzelf verwijdert als je een waterontharder aan de waterleiding hebt aangesloten?

Beter voor de huid

Aangezien het water in Nederland erg hard is en daardoor veel kalk bevat, kan dit ervoor zorgen dat je huid droog en jeukerig aan kan voelen. Een Divisoft waterontharder zorgt voor zacht water en dit is niet alleen goed voor je apparaten, maar ook voor je huid. Zo kan bijvoorbeeld eczeem verminderen en zal je huid veel zachter aanvoelen. 

Geld besparen

Omdat je geen speciale schoonmaakmiddelen meer nodig hebt, kun je een hoop geld besparen. Daarnaast gebruiken huishoudelijke apparaten zoals de vaatwasser, waterkoker en wasmachine verwarmingselementen voor de temperatuur van het water. Kalk kan hier eenvoudig aan blijven kleven en dit zorgt ervoor dat het opwarmen van het water een stuk langer duurt. Het apparaat verbruikt dus een hele hoop stroom. Met een waterontharder wordt het water een stuk sneller warm en bespaar je op de energierekening. 

Apparaten gaan langer mee met een waterontharder

Kalk zorgt ervoor dat apparaten veel sneller gaan slijten. Het verwarmingselement wordt namelijk steeds meer en meer aangetast. Dus je bespaart niet alleen op de energierekening, maar ook hoef je veel minder snel nieuw apparatuur aan te schaffen.