Je eigen epoxyvloer aanbrengen: zo werkt het

Droom je al een tijdje over een prachtige naadloze vloer in huis? Zo’n eentje waarbij je geen naden of kieren ziet en die ook nog eens eenvoudig is schoon te maken. Een nieuwe vloer aanschaffen is echter zo makkelijk nog niet. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Ben je fan van de gietvloer? Dan is een epoxyvloer misschien wel iets voor jou. Deze kun je namelijk helemaal zelf aanbrengen.

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer die kan worden aangebracht op een bestaande vloer. Deze vloer is extreem hard en kan worden afgewerkt in allerlei verschillende stijlen. Een epoxyvloer is niet alleen geschikt voor een industriële omgeving, maar ook wordt deze vloer steeds vaker in woonhuizen aangebracht. Belangrijke voordelen zijn:

  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Makkelijk te onderhouden
  • Budgetvriendelijk
  • Verkrijgbaar in 250 kleuren
  • Kan naar wens worden afgewerkt

Wat heb je nodig om een vloer te gieten?

Het is mogelijk om een epoxyvloer te laten aanbrengen door professionals, maar je kunt dit klusje ook heel goed zelf doen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan het inhuren van vakmannen. Je hebt echter wel de nodige kwaliteitsproducten en gereedschappen nodig. Het is belangrijk dat je van tevoren de ondergrond goed voorbereid door deze te schuren en schoon te maken. Vervolgens kun je aan de slag gaan met epoxy primer om de vloer goed te laten hechten. Als laatst breng je de epoxyvloer aan en laat je het mengsel goed drogen. 

Zelf doen of uitbesteden

Heb je de juiste materialen en gereedschappen in huis? Dan is het prima mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een epoxyvloer. Het is echter wel handig om eerst enige ervaring op de toen of om een handleiding te volgen, zodat je geen fouten maakt. Zelfs de kleinste foutjes kunnen namelijk erg moeilijk hersteld worden. Breng het daarom eerst aan op een klein oppervlak om een beetje te ‘oefenen’ en te kijken hoe het in zijn werk gaat. Is het toch moeilijker dan gedacht? Dan kun je het klusje altijd nog laten uitbesteden aan professionele vakmannen.