Alle voordelen van trapeziumplaten op een rij

Snel, duurzaam en voordelig een huis of bedrijfspand voorzien van beplating? Bekijk dan eens alle voordelen van trapeziumplaten (ook wel damwandplaten genoemd). In dit artikelen leggen we uit wat trapeziumplaten zijn, en zetten we alle voordelen voor je op een rij!

Wat zijn trapeziumplaten

Trapeziumplaten zijn stalen platen van ongeveer 5mm dik. Kenmerkend voor de trapeziumplaten is het hoekige profiel wat er in zit. Bij golfplaten zien we een rond profiel in de platen, bij trapeziumplaten zit er een vergelijkbaar profiel in, alleen dan hoekig. Dit hoekige profiel noemen we een trapeziumprofiel.

Trapeziumplaten worden meestal gebruikt om gevels en wanden mee af te werken. Dit zien we voornamelijk veel terug bij loodsen en bedrijfspanden. Het wordt veel toegepast bij panden met veel oppervlakte. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte – en lengte maten.

Naast het bekleden van gevels worden damwandplaten ook gebruikt als dakprofielen

Voordelen van damwand platen en profielen

Het grote voordeel van trapeziumplaten is dat ze duurzaam zijn en zeer eenvoudig te bevestigen. Zeker wanneer je grote oppervlaktes zoals loodsen van gevelbeplating moet voorzien. Dan kies je voor een oplossing die je efficiënt kunt plaatsen en lang mee gaat!

De stalen platen zijn snel en eenvoudig te bevestigen en ook nog eens makkelijk te onderhouden. Eens in de paar jaar volstaat het om de buitenkant met een hoge druk reiniger te reinigen. Dan ziet het pand er weer uit als nieuw!

Bij bozetrade.eu bieden ze trapeziumplaten aan met verschillende profielen (in totaal kun je kiezen uit 26 verschillende trapeziumprofielen). Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende coatings: een matte – of glanzende coating.

Verder heb je natuurlijk keuze uit verschillende kleuren. Zeker wanneer je een bedrijfspand gaat bekleden aan de buitenkant. Dan wil je dit wel doen met platen die qua kleur aansluiten bij de kleuren van het bedrijf. Bij bozetrade.eu kun je kiezen uit 26 verschillende profielen, 2 coatings en 20 verschillende kleuren.