3 tips bij een lekkage

Een lekkage in het dak. De meeste hebben hier wel eens last van. Of je huis nu wat ouder is of er iets los is gekomen, het kan snel gebeuren. Moet ik een dakdekker inhuren of ga ik zelf aan de slag? In dit blog geef ik je 3 tips voor bij een lekkage.

Tip 1: Leg er iets onder

Als je de lekkage hebt geconstateerd is het heel belangrijk om meteen in actie te komen. Goed is om een emmer te pakken en die onder het lek neer te zetten om het water op te vangen. Mocht je dit niet doen kan het wat erin bijvoorbeeld het laminaat trekken en dit kan je laminaat helemaal krom maken, dat is natuurlijk zonde. Probeer dus ten alle tijden het lek op te vangen.

Tip 2: Kijk naar meer lekken

Wanneer je een lek hebt gezien, kan het best dat er nog meer zijn ontstaan. Het kan dat er dakpannen zijn losgelaten door een wat hardere wind en dit nu water toelaat en je niet maar 1 lek hebt maar ook ergens anders. Ga dus gelijk op zoek binnen je huis naar andere lekkages en onderneem actie. 

Tip 3: Bel meteen een lekkage bedrijf

Probeer zo snel mogelijk een afspraak te maken met dakdekker Woerden wat dit voor je kan oplossen. Een lek kan steeds groter worden en zo ook steeds duurder. Probeer dus gelijk als je het ziet in actie te komen en probeer het op te lossen. Zo zorg je ervoor dat het probleem niet groter wordt dan dat het al is.