Waar moet je op letten bij het bezichtigen van nieuwbouw

Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning en het je een bezichtiging? Dan is het belangrijk om verschillende zaken voor te bereiden en op te letten tijdens de bezichtiging. Wat dit is, is ook afhankelijk van de situatie, de locatie en het soort nieuwbouw dat je gaat bekijken. Wij zetten verschillende zaken op een rij om in de gaten te houden. 

Is het bestaande nieuwbouw of moet het nog gebouwd worden?

Staat de nieuwbouwwoning er al die je gaat bezichtigen of is het een project dat nog gebouwd moet gaan worden? Wanneer het namelijk nog gebouwd moet gaan worden dan is het belangrijk om precies te kijken wat er allemaal bij zit inbegrepen en hoe de woning in de toekomst zal worden. Kijk daarvoor ook goed naar de meer- en minderwerklijst. Je vindt hier een voorbeeld van een standaard meer- en minderwerklijst. Deze wordt vaak geleverd door de aannemer en daar staan de mogelijkheden in aan wat voor zaken je extra toe kunt voegen en welke je graag wilt weglaten. Onderhandel daarvoor goed over de mogelijkheden die er zijn.

Verder is het verstandig om te proberen om een indruk op te doen van hoe de wijk er in de toekomst uit zal zien wanneer het is gebouwd. Je zult er namelijk een lange tijd gaan wonen en daarom is het goed om te weten of de wijk en de omgeving aansluit bij jouw levenssituatie.

Indien de woning er al eerder stond dan kan het verstandig zijn om te kijken waarom de huidige bewoners en graag al uit willen verhuizen. Misschien hebben zij een goede reden wat voor jou ook voor een belemmering kan zorgen, of misschien een extra punt om te gebruiken tijdens de onderhandelingen.

Meer info op duurzaam bouwen.

Kijken naar toekomstige projecten

Heb jij geen haast om zo snel mogelijk een woning gevonden te hebben? Dan raden we ook aan om goed te zoeken naar toekomstige bouwprojecten. Er wordt ontzettend veel gebouwd en er zijn veel prachtige projecten waar jij je voor kunt aanmelden om kans op te maken. Kijk hier ook voor de mogelijkheden voor deze mooie nieuwbouwprojecten in Leiden. Op deze manier is er een veel grotere markt en met een beetje geduld kun je misschien nog een lange tijd op een plek wonen waar het je goed gaat bevallen.