Leuke plaatsen voor een fotolijst

Je hebt er vast over nagedacht. Waar hang ik mijn fotolijst op? Deze discussie ga je aan met degene waarmee je de woonruimte deelt. Afhankelijk van de opzet van je lijst, kun je deze altijd verplaatsen. Toch zou je het met je partner eens moeten zijn over de voorlopige plek. Elke keer als je ernaar kijkt dan krijg je een fijne herinnering. Qua inrichting en design is het met name belangrijk om een fotolijst daar te plaatsen waar ook de visite er naar kan kijken. Dit zal dan een goed gespreksonderwerp zijn. Dat terzijde, je zal ook bouwtechnisch moeten denken aan de plek. Zet je lijst bijvoorbeeld niet op een plek waar renovatie gepland staat. Of niet aan een muur die schommelt wanneer je snel en stevig door het huis loopt.

Tegenover de kapstok

Door je lijst tegenover de kapstok te hangen, zal iedereen die je uitnodigt het kunnen aanschouwen. Het geeft een leuke blik in wie of wat er in het huis woont. Het nadeel aan deze plek is dat het niet de privacy waarborgt. Vrijwel elke gast kan de lijst zien en zal een inkijk hebben in je leven. Daartegenover staat dat je wel helderheid creëert in het huis. Als je een foto van je huisregels inlijst, dan is de kans groot dat elke gast zich eraan houdt. Een familiefoto is ook passend, want zodra je het huis uit gaat, zal je een blik werpen op je leuke gezin. 

In de slaapkamer

Deze plek is vanzelfsprekend. Het hangen van een fotolijst in de slaapkamer doet veel gevoelens oproepen. Vooral fotolijsten in het wit staan hier heel mooi. Het siert de wanden en geeft de hele ruimte een prettige, rustgevende sfeer. Dit is de plek waarin je de foto kan inlijsten die iets meer privé is. Denk hierbij aan een foto van een ouder familielid of huisdier van vroeger. Het doet denken aan die mooie tijd, welke je altijd dicht bij je zal houden.

Boven de open haard

In de koude winterdagen zal de haard geregeld aan staan. Er is niets beter dan de trouwfoto in publieke vertoning. Herinneringen komen naar boven elke keer dat ernaar gekeken wordt. Zo’n plek raakt elke visite. Zelfs diegenen die niet op de trouwerij aanwezig waren. Boven de open haard een fotolijst hangen is één van de betere decoratiestukken. Vooral goedkoop maar het zeker waard. Ansichtkaarten op de schoorsteenmantel zijn minder dierbaar, maar deze foto boven de open haard wel. Alleen al ter bescherming van de foto is een fotolijst boven de open haard een goede plek.