Weinig ruimte? Een ruimtebesparende trap biedt uitkomst!

Weinig ruimte in huis, dan moet je creatief zijn om de ruimte die je hebt optimaal te benutten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ruimtebesparende trap. Normale trappen nemen vaak veel ruimte in beslag. De keuze voor een ruimtebesparende trap levert je al gauw enkele meters winst op.

Trappen zijn verkrijgbaar in vele soorten, maten, kleuren en van verschillende materialen. De meeste trapsoorten nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Wat natuurlijk zonde is. In sommige gevallen kan het erg interessant zijn om te kijken naar ruimtebesparende trappen. Dit zijn trappen die speciaal ontwikkeld zijn om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Naast het feit dat deze trappen enorm praktisch zijn hebben ze ook een mooie uitstraling en zijn ze veilig in gebruik. Hieronder vertellen we meer over de meest voorkomende ruimtebesparende trappen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ook eens het assortiment van Houtcompleet.nl

Spiltrap

De spiltrap is een van de meest populaire trappen en dat is niet voor niets. Spiltrappen besparen namelijk de meeste ruimte. Een spiltrap wordt ook wel een spiraaltrap genoemd en wordt vaak als ruimtebesparend alternatief voor een kwartslagtrap of rechte trap geadviseerd. Bij dit type trap worden alle treden 180 graden rondom een spil gemonteerd. De trap neemt op deze manier nooit meer ruimte in beslag dan de breedte van de traptreden. Spiltrappen zijn verkrijgbaar in vele stijlen en materialen. Ga voor een landelijke look door te kiezen voor hout of een moderne look met industrieel metaal.

Middenboomtrap

Een andere trap soort dat bekend staat om zijn ruimtebesparende eigenschap is de middenboomtrap. Bij deze trap worden de traptreden ondersteund door stalen elementen. Deze kunnen in hoogte versteld worden, waardoor een middenboomtrap helemaal op maat gemaakt kan worden en daardoor past in de kleinste ruimtes.

Vlizotrap

We kennen allemaal de vlizotrap wel. Deze ruimtebesparende trap is ideaal voor ruimtes waar je niet dagelijks komt, zoals bijvoorbeeld de zolder en vliering. Vlizotrappen zijn meestal gemaakt van hout en kan uit een luik in het plafond geschoven worden.