Lampjes voor kinderkamer of babykamer

Lampjes voor kinderkamer of babykamer kopen? Daar komt meer bij kijken dan je denkt! Het is niet alleen van belang dat de lamp voor de babykamer of kinderkamer op het eerste gezicht leuk uit ziet. Een babylamp of kinderlamp moet aan verschillende eisen voldoen. Het zoeken naar de perfecte lamp kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn.

In de lampenwinkel is het lastig om lampen te vinden die passen bij een kinderkamer of een babykamer. Als de winkel al lampjes voor een kinderkamer of babykamer verkopen, dan zal het aanbod niet al te groot zijn. De meeste lampeniers richten zich op de lampen voor de woonkamer, kantoor of studiekamer.

Het uiterlijk van babylampen en kinderlampen

Lampjes voor een kinderkamer of babykamer hebben een specifiek uiterlijk. De lampen zijn voorzien van een vrolijke lampenkap. Vaak bevatten deze afbeeldingen van figuren van populaire kinderprogramma’s zoals Mega Mindy, Bob de Bouwer en Dora the Explorer, superhelden of sprookjes.

Een goede lamp gaat een poos mee. Denk op de lange termijn. Als je kiest voor een lamp voor de babykamer, houd er rekening mee dat een baby niet altijd een baby blijft. De dreumes groeit razendsnel en voordat je het weet, rent er een kleuter door het huis. Je doet je er daarom verstandig aan om een lamp te kiezen die niet na een paar maanden vervangen hoeft te worden.

Technische details van babylampen en kinderlampen

Lampjes voor kinderkamer of babykamers hebben ook een aantal extra eisen op het gebied van veiligheid. Kinderen zijn heel erg nieuwsgierig. Alles wat zij niet kennen, willen zij aanraken. Het is aan de ouders om ervoor te zorgen dat de kinderkamer veilig is. Bij een veilige kinderkamer slapen zowel de kleine als de ouders zonder zorgen.

In het geval van de centrale lamp, is het belangrijk dat deze niet te laag hangt en teveel ruimte in neemt. Kinderen rennen door de kamer heen, houden kussengevechten, spelen met ballen en schieten projectielen met speelgoedpistolen. Om te voorkomen dat de lamp naar beneden valt, zal deze stevig gemonteerd moeten worden aan het plafond.

De nachtlamp verdient ook de nodige aandacht. Deze lamp is namelijk op een kleine afstand verwijdert van het bed. Het licht moet niet te sterk zijn. Bovendien wil je ervoor zorgen dat de lamp niet te heet wordt. Verwijder alle brandbare objecten in de buurt van de lamp. Een lampenkap heeft de voorkeur, aangezien op deze manier geen kleding of andere stoffen voorwerpen direct contact heeft met de gloeilamp.

Kinderlampen en babylampen: de keuze voor de juiste lamp

Het kiezen van lampen voor de kinderkamer is geen eenvoudige taak. Niet alleen omdat bij een grote selectie het lastig is om een keuze te maken. Ook omdat je, vergeleken met een lamp voor een andere ruimte, met verschillende zaken rekening moet houden. Maar met de bovenstaande tips in het achterhoofd, zal het zeker lukken!