3 voordelen kleine schuurmachine

Veel klussers denken vaak aan groot en krachtig als het om gereedschap gaat. Toch gaat deze ballon niet altijd op als het om gereedschap gaat. Het heeft namelijk heel erg te maken met de situatie waar je je in bevindt. Neem bijvoorbeeld een bandschuurmachine. Ideaal voor grote klussen, maar wat als je nou een hekje of kozijn moet schuren? Juist! Niet heel erg handig he? Kortom er zijn veel verschillende machines met allemaal een eigen functie en kracht in een specifieke situatie. Nu is deze blog ervoor bedoeld om je de mogelijkheden te laten zie die een klein schuurapparaat heeft. Dit door drie belangrijke redenen te geven.

1. Schuren op moeilijk bereikbare plekken

Allereerst is een kleine schuurmachine natuurlijk compact. Wat betekent dat die ideaal inzetbaar is voor het schuren in moeilijk bereikbare plekken. Neem bijvoorbeeld wanneer je kozijnen aan het schuren bent of de plinten in je huis. Sterker nog! Het kan zelfs voorkomen dat je met de schuurmachine kastjes, bedden of kistjes wilt schuren. Het is dan niet handig om een grote machine te hebben. Je hebt daarmee te weinig overzicht, maar ook onvoldoende controle om op een goede manier te kunnen werken.

2. Geen overbelasting aan je arm

Als klusser wil je graag goed gereedschap, maar heb je ook wel eens gedacht aan je eigen gezondheid? Als je de hele dag het gereedschap moet optillen staat er continue een bepaalde spanning op je hand. Deze spanning kun je vaak niet voorkomen, maar wel het gewicht wat je arm continue moet optillen. Een kleine schuurmachine is een stuk lichter dan wanneer je deze vergelijkt met een vlak- of excenterschuurmachine. Let hier daarom goed op als klusser en kies bewust!

3. Knutselen met een schuurmachine

Niet alleen mannen werken met elektrisch gereedschap, maar natuurlijk vrouwen ook. Je kunt een schuurapparaat niet alleen gebruiken voor grote klussen, maar ook voor leuke en simpele klussen. Deze machine wordt vaak genoeg gebruikt bij leuke workshops waar vrouwen samen leuke dingen maken. Een kleine en simpele schuurmachine kan daarbij goed helpen. Zelfs voor kinderen zou het een leuke eerste hulpmiddel kunnen zijn om in contact te komen met elektrisch gereedschap.