Een accu cirkelzaag maakt zagen eenvoudig

De accu cirkelzaag is een erg geliefde zaag bij klussers. Met name de bewegingsvrijheid is één van de voordelen die deze zaagmachine uniek maakt. Door een krachtige lithium accu (ook wel li-ion accu genoemd) is de accu cirkelzaag erg duurzaam in gebruik. Ook beschikt deze zaagmachine over meerdere gadgets om het werken met een accu cirkelzaag erg makkelijk te maken. Maar wanneer is het nou verstandig om in plaats van een normale handcirkelzaag een accu cirkelzaag te gebruiken? Om een duidelijk antwoord te krijgen op deze vraag kunnen de volgende aspecten helpen:

Werkt u vaak op plaatsen zonder elektra?

Indien u vaak werkt op plaatsen zonder elektra is het misschien verstandig om een accu cirkelzaag te kopen. Wanneer u bijvoorbeeld op ‘klus’ werkt dan kan het soms voorkomen dat er geen elektra is. In deze gevallen is een cirkelzaag met accu extra handig en bespaard u tevens ook tijd. Bent u van plan om een cirkelzaag alleen te gebruiken voor het klussen thuis of in een werkplaats? Dan is een normale handcirkelzaag een prima keuze. Accu cirkelzagen zijn in de meeste gevallen duurder en worden daarom vooral gebruikt door professionals.

Heeft u behoefte aan meerdere gadgets?

In tegenstelling tot andere cirkelzagen beschikt de accu cirkelzaag over meerdere gadgets. Denk hierbij aan een laser van led-licht, stofafzuiging of zaaggeleiding. Met een heldere laser kunt u nog nauwkeuriger zagen, omdat de zaaglijn perfect wordt weergegeven. De stofafzuiging houdt uw werkplek mooi schoon en bevorderd de werkveiligheid. Stof en zaagsel worden met behulp van een stofslang in combinatie met een stofzak geheel afgevoerd. Hierdoor is de kans klein dat er zaagsel in uw oog terecht komt, wat natuurlijk erg gevaarlijk kan zijn. Meer gemak, veiligheid en snel werken zijn aandachtspunten wanneer u kiest voor de accu cirkelzaag.

Cirkelzagen zijn eenvoudig online te bestellen. Online uw accu cirkelzaag bestellen betekent meer keuze door het grote aanbod webwinkels. Daarnaast kunt u ook de accessoires, zoals een universeel zaagblad, meestal ook gewoon bestellen bij één van de webshops.