Kluswoning verkopen? Overweeg deze verkoopopties

Het verkopen van een kluswoning kan een uitdaging zijn. Potentiële kopers zijn mogelijk terughoudend vanwege de renovatiekosten die komen kijken bij het opknappen van het pand. Gelukkig zijn er een aantal verkoopopties die u kunnen helpen bij het verkopen van uw woning.

Verkopen via een makelaar

Het kan fijn zijn om samen te werken met een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van woningen en kluswoningen. Deze professionals kunnen u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs, het bereiken van de juiste doelgroep en het adverteren van uw woning. Ze regelen ook zaken als de bezichtigingen, zodat u zichzelf daar geen druk om hoeft te maken. Tenslotte kunnen ze goed potentiële kopers begeleiden en adviseren over de mogelijkheden en potentie van de kluswoning.

Zelf opknappen en verkopen

Mocht u het geld en de tijd hebben om de renovaties zelf uit te voeren, kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om de woning zelf op te knappen voordat u deze te koop aanbiedt. Door de nodige reparaties uit te voeren, wordt het pand vanzelfsprekend aantrekkelijker voor potentiële kopers. Houd dus wel rekening met de tijd, het geld en de vaardigheden die hiervoor benodigd zijn. Daarnaast is het raadzaam om uit te zoeken welke investeringen precies uw geld waard zijn. Sommige investeringen zijn namelijk niet altijd terug te vinden in de waarde van uw huis.

Verkopen aan een opkoper

Dit is tegenwoordig misschien wel een van de meest populaire verkoopopties voor het verkopen van een kluswoning. Huizenopkopers zijn gespecialiseerd in het kopen van panden in een slechte staat, alhoewel ze ook woningen in betere staten opkopen. Ze hebben dan ook de middelen en expertise om een realistische verkoopprijs aan te bieden en nodige renovaties uit te voeren, voordat zij de woning weer doorverkopen. Huizenopkopers werken erg snel, waardoor u zelfs uw huis kan verkopen binnen een week.