Plafond schilderen? 5 tips voor een gelikt resultaat!

Als je je plafond gaat schilderen, is het belangrijk om je allereerst goed te verdiepen in wat hier allemaal bij komt kijken. Er zijn veel factoren die invloed hebben op hoe vaak je plafond geschilderd moet worden. Als je rookt moet je je plafond vaker schilderen, want hier worden witte plafonds eerder geel van. Dit is niet mooi voor het oog en ziet er onverzorgd uit. Wil je een ladder kopen? Of een kamersteiger? Beide (verkrijgbaar bij ALDORR) zijn verstandige inkopen om te doen voordat je gaat schilderen. Lees verder voor de beste tips voor een gelikt resultaat!

Tip 1: Koop een kamersteiger

Waarom is het van belang een kamersteiger aan te schaffen? Als je bij het plafond moet kunnen komen is het handig om op een kamersteiger te kunnen staan. Het is fijn als je twee meter lang bent en geen kamersteiger nodig hebt, maar mensen hebben doorgaans gewoon een kamersteiger nodig om bij het plafond te kunnen komen. Met een kamersteiger sta je stabiel en kun je met een gerust hart het plafond een nieuw kleurtje geven, of met dezelfde kleur nog eens overschilderen.

Tip 2: Bereid het plafond voor

Voordat je je plafond gaat schilderen, is het slim om het plafond voor te bereiden. Dit doe je door grofheden weg te werken met een plamuurmes, scheuren te vullen, uit te laten harden en vervolgens vlak te schuren. Dit maakt het verven veel makkelijker en minder tijdrovend.

Tip 3: Gebruik afplaktape

Het gebruiken van afplaktape is raadzaam als je je plafond gaat schilderen. Door afplaktape te gebruiken heb je namelijk gegarandeerd een net en strak resultaat. Zonder afplaktape ga je al snel – onbedoeld – slordig werken. Het gevolg is dat je jarenlang tegen een slordig geschilderd plafond aan moet kijken. Voorkom dit dus met afplaktape!

Tip 4: Koop genoeg verf

Het klinkt misschien als een overbodige tip, maar de praktijk wijst dikwijls anders uit. Koop genoeg verf. Dit is eenvoudig te berekenen voordat je begint met schilderen door het oppervlakte van je plafond te berekenen en keer twee te doen. Meestal moet je het plafond namelijk twee keer over schilderen voordat je tevreden bent met hoe het eruit ziet. Het is slim om verf van hetzelfde merk te kopen, omdat je anders het risico loopt twee verschillende kleuren wit op je plafond te schilderen.

Tip 5: Begin met de randen

Begin met de randen en ga dan pas de rest schilderen. Dit vergroot je overzicht. Bovendien is zo de kans kleiner dat je na het schilderen constateert dat je strepen hebt gemaakt. Deze tip moet je absoluut niet onderschatten!

Gratis stockfoto met bloeien, bloem, bloemachtig