Het verbouwen van een basisschool

Bij het bouwen en verbouwen van een basisschool komt een hoop kijken. Je moet niet alleen denken aan de feitelijke bouw en inrichting van de school, maar ook aan allerlei juridische aspecten. Je mag namelijk niet zomaar een school verbouwen.  Maar ben je eenmaal door de administratieve rompslomp heen, heb je een totaalleverancier van schoolmateriaal nodig om alle puntjes op de i te zetten. Heb je al gedacht aan de volgende zaken?

 

Themahoeken en concentratieschermen

 

Naast het standaard meubilair waar een basisschool over dient te beschikken, zijn er een hoop meubelen waarmee je jouw basisschool net even een fijnere plek maakt. Ga voor maatwerk en laat je adviseren over de uitstraling die bij jouw basisschool past. De keuze voor kleuren en materialen moet passen bij de visie van de organisatie, en professioneel advies is daarom geen onverstandige keuze. Laat je bijvoorbeeld adviseren over themahoeken en concentratieschermen. Hoe richt je de ruimte die je hebt zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk in?

 

ICT

 

Kinderen van deze tijd groeien op met ICT. Dit is dan ook niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Wees hier op voorbereid en denk goed na over de digitale leeromgeving van je docenten en schoolkinderen. Richt werkplaatsen ergonomisch in, en werk met digitale presentatiemiddelen. Een goed voorbeeld hiervan is de ZuluDesk. De ZuluDesk is een krachtig, kostenefficiënt beheersysteem voor gebruik in het moderne digitale klaslokaal.

 

Buitenmateriaal

 

Van het digitale klaslokaal naar buiten. Want hoewel de digitale wereld lonkt, blijft buitenspelen enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar om kinderen in beweging te krijgen, heb je wel een buitenruimte nodig die uitnodigend werkt. Investeer in interactieve buitenspelen en speeltoestellen die voor alle leeftijden leuk zijn. Denk aan basketbalarena’s en een klimnet.

 

Natuurlijk moet je bij het verbouwen van een basisschool nog aan veel meer zaken denken dan alleen bovenstaande. Begin daarom op tijd met de voorbereiding en maak er wat moois van!