Verbouw je eigen tuin!

 

Om een overvloedige tuin te hebben, moet je hem eerst zelf aanleggen. Het lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar met het juiste gereedschap en de juiste informatie, kun je een tuin aanleggen die nog jaren zal bloeien. In deze gids vind je alles wat je moet weten om vandaag nog met je eigen tuin aan de slag te gaan.

Wat heb ik nodig om te beginnen?

Als je met een tuin begint, zijn er een paar dingen die je nodig hebt voordat je kunt beginnen. Ten eerste heb je grond nodig. Als je die niet hebt, kun je die kopen in een tuincentrum of bij een bouwmarkt. Je hebt ook een soort bak nodig om je tuin in te planten. Dit kan van alles zijn, van een kleine pot tot een groot stuk grond. Als u klein begint, kunt u potten of bakken gebruiken die u zelf in huis hebt, of u kunt ze kopen in een tuincentrum. Zorg er wel voor dat de potten groot genoeg zijn voor de planten die je wil gaan kweken. Bedenk ook waar je precies je grond wil plaatsen en of dit goed past bij de indeling van je tuin. Zie je het kunstwerk gelijk als je door de tuindeuren heen komt? Of ligt het meer in de hoek van je tuin? 

Hoe kies ik de juiste planten voor mijn tuin?

Bij het kiezen van planten voor je tuin is het belangrijk planten te kiezen die goed gedijen in je klimaat. Sommige planten doen het beter in een warm klimaat, terwijl andere het beter doen in een koud klimaat. Je zult ook rekening moeten houden met de hoeveelheid zonlicht die je tuin ontvangt. Sommige planten hebben veel zon nodig, terwijl andere op schaduwrijke plekken kunnen groeien. Als je je planten bijvoorbeeld bouwt bij je schutting met overkapping wat elke soort schutting kan zijn, zoals bijvoorbeeld een composiet schutting, dan heb je meer kans op overleving van je planten mochten deze niet goed tegen de volle zon kunnen.

 

Zo, nu weet je de basis van hoe jij je tuin kunt gaan verbouwen. Aan de slag maar!