Zelf een tuindeur maken? Doe hier inspiratie op!

De zomer is weer begonnen, wat betekent dat alles buiten groen is, de zon schijnt en het steeds warmer wordt. We beginnen weer van het weer te genieten en willen het gevoel van buiten meenemen naar binnen. Hoe kun je dit beter doen dan met een deur van Kozijnshop? Lees hier meer!

Haal de sfeer van buiten naar binnen met Kozijnshop

De prettige zomerse sferen willen we graag meenemen naar binnen, maar hoe kun je dit nou het beste doen? De zon kun je niet in je huis ophangen, maar er zijn desondanks wel manieren om de zon mee te nemen naar binnen. Wat dacht je van Tuindeuren kunststof? Met dubbele of openslaande deuren zorg je ervoor dat het zonnetje ook in je huis schijnt. Met tuindeuren zorg je ervoor dat je tuin meer met het huis verbonden wordt, je hebt er namelijk beter zicht op. Dit is ideaal als het bijvoorbeeld slecht weer is en je alsnog van de tuin wilt genieten. Daarnaast zorgen tuindeuren er ook voor dat je tuin opener lijkt en dat je woning groter oogt. Je huis oogt groter doordat hij beter verbonden is met de tuin. Een ander voordeel van tuindeuren is dat je vanuit binnen makkelijk naar buiten kunt kijken. Je kunt in de lente de vogels horen fluiten, ziet de bijen en vlinders op de bloemen in de zomer. Oftewel, extra genieten van je tuin!

Kies een model voor je tuindeur kunststof

Als je hebt besloten om tuindeuren of nieuwe achterdeuren aan te gaan schaffen, dan is het belangrijk dat deze voldoen aan al jouw persoonlijke wensen en veiligheidseisen. Als je een achterdeur van Lundia wilt, dan kun je kiezen uit drie modellen die je als dubbele deur kunt gebruiken, namelijk Gerrit, Wibe en Hoost. Deze deuren horen bij de Elegante en Toegankelijke serie van het merk en staan prachtig bij zowat elk interieur. Doordat ze voornamelijk uit glas bestaan krijgt je extra veel licht naar binnen.

Welke loopdeur wil je?

Als je een dubbele deur gaat aanschaffen, is het belangrijk om van te voren te bepalen welke deur de loopdeur wordt. De loopdeur is de deur met de deurkruk. Deze kun je afzonderlijk openen van de andere deur. De loopdeur wordt gebruikt als de doorgang naar binnen of buiten, ook als je andere deur dicht is. Je kunt het beste bepalen welke deur je loopdeur wordt door een tekening of plattegrond te maken.

Stel je deuren pakket samen

Als je eenmaal hebt besloten hoe je deuren eruit gaan zien en welke deur je als loopdeur gaat gebruiken kun je het deurpakket gaan samenstellen. Een deur pakket bestaat uit een sluitlijst voor de deur die dicht blijft, de driepuntssluiting, aanslaglatten, scharnieren en frezingen voor in de deur. Om een deurpakket op de correcte manier samen te stellen, hoor je eerst de draairichting voor de loopdeur te bepalen. Wil je hem links- of rechtsdraaiend openen? Als je dit eenmaal besloten hebt kun je bepalen of je de loopdeur wilt bedienen met een deurkruk of sleutel.