Een gietdekvloer laten leggen

Een gietdekvloer laten leggen is één van de betere vloerbedekkingen. Deze vloer wordt gegoten in de kamer waar hij moet liggen. Door het gieten van de vloer, is de vloer één geheel zonder naden of randen. De vloer is uiterst duurzaam en heel gemakkelijk te onderhouden.

Nog een pluspunt is dat een gietdekvloer waterdicht is en tegen een stootje kan. Andere pluspunten hangen af van de soort gietdekvloer je wenst te plaatsen. Aangezien gietdekvloeren in de lift zitten, bijna allemaal voordelen hebben, hangt er ook een stevig prijskaartje aan vast. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten gietdekvloeren met alle voordelen die ze hebben.

Een paar soorten uitgelicht

Een gietdekvloer laten leggen is op zich al een goede keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanleggen van een gietdekvloer. Allereerst zijn er gietdekvloeren met als binding cement. Vervolgens zijn er gietdekvloeren met steentjes en tot slot zijn er gietdekvloeren met kunststof. Per categorie zijn er steeds nog een aantal varianten te onderscheiden.

Gietdekvloeren met als binding cement

Cementgebonden gietdekvloer:

Dikte: 2/3 mm

Deze vloer kan gegoten worden op een bestaande vloer. Ook verkrijgbaar in een aantal kleuren.

Beton Ciré:

Deze vloer heeft een dikte van 2 tot 5 mm.

Deze kan zowel op muren en vloeren worden aangebracht.

Volledig cementen gietdekvloer:

De vloer heeft een dikte van 10 mm. Deze gietvloeren worden vooral op grote oppervlakten als vloer gegoten. Daarbij kunnen deze zowel binnen als buiten worden gelegd.

Gietdekvloeren met steentjes

Steentapijt:

Een gietvloer die gegoten wordt bestaande uit kleine steentjes en lijm. Een steentapijt is perfect combineerbaar met vloerverwarming. Na plaatsing is de vloer binnen de 24u al klaar voor gebruik.

Marmertapijt:

Zelfde principe als steentapijt maar met kleine stukjes marmer. Enkel verkrijgbaar in beige-tinten omdat het hier om een natuurlijk product gaat.

Gietdekvloeren met kunststof

Epoxy:

Deze vloer kennen we allemaal omdat deze bijna in elk ziekenhuis wordt gelegd omwille van de duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid.

Polyurethaan:

Deze kunststof gietdekvloer bestaat uit zoveel kleuren en designs dat je niet weet wat kiezen.

Acrylaat:

Deze vloer is ook ontzettend snel beloopbaar en is bestand tegen het dragen van zware dingen. Uiterst sterk van kwaliteit. Deze vloer kan echt tegen een stootje.

Ideaal voor mensen of dieren met een allergie tegen huisstofmijt

Een gietdekvloer laten leggen is de ideale oplossing voor mensen die allergisch zijn aan huisstofmijt. Doordat de vloer één vlak vormt, zonder naden of randen, is de een gietdekvloer de hygiënische vloer die bestaat. Zo kan er geen ongedierte tussen de kieren gaan nestelen. Dit is fijn voor mensen of huisdieren met een allergie tegen dit ongedierte of stof.