Waterontharders: wat zijn het?

Hard water. Dat is iets wat je absoluut niet wil. Je kent het wel: je staat onder douche en je voelt gewoon dat het water anders voelt. Met een waterontharder kun je dit voorkomen. Door het plaatsen van een waterontharder verlaag je namelijk de concentratie magnesium- en calciumionen die in het water zitten. Daardoor wordt zogenoemde DH waarde (de benaming van de hardheid van water) lager en wordt je water minder hard. De meeste modellen gebruiken een stof die deze ionen in het water aan zich laat binden. Hierdoor wordt het water minder hard.  Met de waterontharders van Aquablu heb je een instrument in handen dat je hierbij kunt helpen.

 De verschillende modellen waterontharders

Er zijn verschillende modellen waterontharders te verkrijgen. Deze hebben allemaal een aantal voordelen waardoor je verzekerd bent van zacht water zonder hoge kosten, en de een minimale impact op het milieu. De water onderharders van Aquablu hebben geen zout, afvalwater, chemicaliën of maandelijks onderhoud nodig. Dat komt omdat dit proces automatisch verloopt. Dit noem je ook wel regenereren. Tijdens dit proces vloeit het spoelwater terug naar het riool zonder daarbij in contact te komen met  de leiding. Bij Aquablu zijn er verschillende modellen die je kunt aanschaffen. Je kunt een model aanschaffen die bijvoorbeeld alleen wordt gebruikt voor een bepaald apparaat, zoals een koffiemachine of een vaatwasser. Maar je kunt ook een stapje verder gaan voor een model die ervoor kan zorgen dat je hele huis wordt bediend. Dit model heeft daar een speciale technologie voor waarbij een ingebouwd koolstoffilter de zware chemicaliën en metalen uit het water verwijdert. Wanneer je een grote woning hebt of je bezit bijvoorbeeld een horecazaak dan kun je ervoor kiezen om nog een slag groter te nemen. Dit model is speciaal gemaakt om grote volumes aan te kunnen en het voordeel hierbij is dat je maar om de twee jaar een onderhoudsbeurt nodig hebt. Zo kun je voor een langere tijd onbezorgd gebruik maken van het water.

De voordelen van een waterontharder

Het gebruik van zacht in plaats van hard water brengt een aantal voordelen met zich mee. Hard water kan namelijk behoorlijk slecht zijn voor de apparatuur in je huis of je bedrijf. En dan gaat het met name om apparatuur dat voorzien is van een verwarmingselement. Denk bijvoorbeeld aan een afwasmachine of een normale wasmachine. Het calcium en magnesium dat zich in het harde water bevinden kan namelijk neerslaan op deze verwarmingselementen, waardoor het apparaat langer de tijd nodig heeft om op te warmen. Hierdoor wordt je stroomverbruik een stuk hoger en kan de levensduur van je apparaat verlaagt worden. Met een waterontharder kun je dit voorkomen. Tevens kun je met een waterontharder voorkomen dat je last krijgt van kalkaanslag. Met de producten die Aquablu aanbiedt weet je in ieder geval zeker dat je kiest voor een product dat ontzettend duurzaam is, je harde water omvormt tot zacht water en dat juist de gezonde mineralen worden behouden. Zo heb je niet alleen je steentje bijgedragen aan een duurzame leefwereld, maar heb je ook nog het voordeel van een nog lekkerder glas kraanwater, een nog lekkerdere douchestraal en een langere levensduur van je apparaten.