Zo bereid je een huisbezichtiging goed voor

Ben jij van plan om binnenkort een bezichtiging te doen voor een pand die je misschien wilt kopen? Kopen is niet altijd meteen het geval, maar toch is het erg handig om je er goed in te verdiepen. Hierdoor weet je waar je heen zult gaan en wat je zult zien op de bezichtiging. Op deze manier weet je al deels wat je te wachten staat en met wie. Alleen hoe doe je dit?

Informatie opzoeken via de kadastrale kaart

Er is een kadastrale kaart, waarbij ieder adres in Nederland opgezocht kan worden. Hierbij zal je heel erg veel verschillende informatie te zien krijgen over een huis, pand, complex of appartement. Dit kan erg van belang zijn bij de bezichtiging. Alleen waarom is dit van belang?

In de kadastrale kaart zul je erg veel verschillende informatie kunnen opvragen, zo zie je de precieze grootte van het huis dat je gaat bezichtigen en hierbij kan je eventueel al een kleine prijsschatting maken voor het huis. Ook zie je de eigenaar van het huis, het kan handig zijn om deze persoon te contacteren voor de bezichtig zodat je weet met wie je een gesprek zal hebben.

Verder zijn er nog een aantal dingen die erg handig zijn om misschien mee te nemen als je een bezichtiging gaat doen. Het is handig om via de kadastrale kaart informatie op te doen, zodat je eventuele vragen alvast op kan schrijven. Misschien zijn de vragen die je hebt al beantwoord door de kadastrale kaart.

Noteer deze en neem ze mee zodat je gemakkelijk de informatie krijgt die jij erg graag wilt. Zodra je gaat bezichtigen is het fijn dat je namelijk al wat kennis hebt van het huis, niemand wilt daar graag zonder enige informatie heen, toch?

Gebruik kadastralekaart voor jouw exclusieve informatie!