Het bouwen van een sedumdak

Draag bij aan een duurzamere wereld en kies voor een sedumdak op je huis. Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak. De naam sedumdak komt voort uit het feit dat het dak wordt begroeid met sedum, vetplantjes. De plantjes kunnen goed tegen vocht, maar ook tegen droogte. Dit maakt ze ideaal voor een duurzame dak. Ook fel zonlicht is geen probleem bij een sedumdak. De begroeiing op het dak mag niet hoger zijn dan vijftig centimeter.

Sedumdaken geschikt voor elk dak

Sedumdaken zijn geschikt voor zowel de platte als schuine daken. Je kunt een sedumdak realiseren voor het dak van je huis, maar ook voor het dak op je schuur of garage. Zorg er daarbij wel voor dat het dak voldoende draagcapaciteit heeft, zodat je gloednieuwe sedumdak niet instort. Bijna elk dak is in principe geschikt om een sedumdak van te maken als de draagcapaciteit maar hoog genoeg is.

Voordelen van een sedumdak

Het verbouwen van je dak tot een sedumdak biedt meerdere voordelen. Het ziet er allereerst natuurlijk heel mooi uit, begroeiing op je dak. De plantjes op het dak beschermen het dak tegen alle weersomstandigheden, van fel zonlicht tot zware regenbuien. Op die manier dragen ze bij aan de duurzaamheid van het dak. Zo gaat de dakbedekking twee tot drie keer langer mee dan een ander dak. Je hoeft niet bang te zijn dat je de plantjes op je sedumdak water hoeft te geven, want deze plant heeft nauwelijks onderhoud nodig en is niet dood te krijgen. Daarnaast hebben de plantjes een isolerende werking. Het beschermt tegen kou, regen en geluid.

Mogelijkheden voor een sedumdak

Ga in gesprek met een aantal aanbieders om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het maken van een sedumdak opbouwen op jouw woning. Je hebt verschillende mogelijkheden, ook voor de soorten sedumplanten die je wilt gebruiken. Zo heb je ze in meerdere kleuren, waardoor je een patroon op je dak kunt creëren. Inmiddels zijn er meer dan 250 soorten sedumplanten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een tuin creëren op je eigen dak. Bekijk de mogelijkheden van de aanbieders en zie ook meteen welke kosten het met zich meebrengt. Laat je adviseren en creëer een mooi en duurzaam sedumdak.