Van je zolder een volwaardige slaapkamer maken, hoe pak je dat aan?

Gebruik je je zolder bijna niet om oude spullen in op te slaan, maar wil je die ruimte ook niet zomaar onbenut laten? Dan is het misschien geen slecht idee om er een volwaardige slaapkamer van te maken. Als je niet weet hoe je daaraan moet beginnen, kunnen onderstaande tips je zeker op weg helpen.

 

Een slaapkamer inrichten op zolder? Zo doe je dat!

 

Een zolderkamer omtoveren tot een slaapkamer waar je tot rust komt, dat is in feite helemaal niet zo moeilijk. Hieronder vind je alvast wat inspiratie en advies:

 

1. Ga voor goede isolatie

 

In een slaapkamer mag het niet te warm, maar zeker ook niet te koud zijn. Het is in de eerste plaats dus erg belangrijk dat je investeert in goede dakisolatie en zelfs eventueel vloerisolatie.

 

Ga bijvoorbeeld voor glaswol met een lage lambdawaarde, een materiaalsoort die niet alleen uitstekend isoleert, maar de opgeslagen warmte in het dak ook geleidelijk aan terug afgeeft en dus zorgt voor een stabiel binnenklimaat.

 

2. Installeer een dakraam

 

Nog een goede manier om een zolderkamer te transformeren in een complete slaapkamer? Een dakraam. Niets beter dan een beetje natuurlijk zonlicht om de atmosfeer in deze ruimte te verbeteren. Een dakraam biedt enkele interessante voordelen:

 

  • De ruimte oogt meteen een stuk groter
  • Met een goed dakraam verbeter je de isolatie van de zolder
  • Er bestaan talloze oplossingen voor elke situatie, inrichting en beschikbare ruimte

 

Ja, een dakraam in de zolder installeren kost een beetje geld, maar het zal de sfeer en gezelligheid van de kamer alleen maar verbeteren. Zo hoef je onverwachte gasten die bij je overnachten niet in een stoffige zolder dumpen, maar genieten ze van het comfort van een leuke slaapkamer.

 

3. Besteed aandacht aan de inrichting

 

Als de basis van je nieuwe slaapkamer is gelegd, moet je natuurlijk ook nog een aantal andere zaken regelen. Een slaapkamer is comfortabel omdat de technische zaken goed zitten (zoals isolatie en geluidsdichtheid), maar ook omdat de nodige accessoires en decoratieve elementen aanwezig zijn.

 

Er zijn talloze manieren om je zolderkamer gezelliger te maken. Kies bijvoorbeeld voor sfeervolle verlichting die wat leven in de brouwerij brengt, een plantje in de hoek van de kamer of een leuk zithoekje. Investeer ook zeker in een bed van kwaliteit. Hoe mooi je zolderkamer ook ingericht mag zijn, als je niet comfortabel slaapt, ben je daar helemaal niets mee.

 

Schakel een interieurspecialist in voor je nieuwe slaapkamer

 

Een slaapkamer inrichten op de zolder, daar komt duidelijk heel wat bij kijken. Gelukkig helpen bovenstaande tips je al op weg. Heb je nog twijfels of weet je niet waar te beginnen? Vertrouw dan op het advies en de kennis van een interieurspecialist om de juiste keuzes te maken.