Wat zijn de voordelen van een tv meubel op maat laten maken?

Een TV-meubel is een handig meubelstuk dat je tegenwoordig in bijna elke woning tegenkomt. Dit meubel is vaak een functioneel onderdeel van het huishouden zonder veel poespas, en de meeste mensen kiezen dan ook voor een standaard model. Maar een andere, aantrekkelijke optie is een TV meubel op maat laten maken door een meubelmaker. En zo’n maatwerk TV meubel kan onverwacht een erg decoratieve en waardevolle toevoeging aan je interieur zijn – lees hier waarom!

 

Een TV meubel op maat past precies

 

TV-meubelen uit de grote meubelzaken worden geleverd in standaard vormen en formaten. Daardoor loop je bij het monteren meestal op tegen kleine, maar vervelende probleempjes. Er ontstaan lelijke kieren en doorzichten op de muur, omdat het meubel net te klein is. Het ding zit leidingen, stopcontacten en andere meubels in de weg. Of het meubel biedt toch niet voldoende ruimte aan de randapparatuur van je TV – of erger nog, aan het scherm zelf. Een TV meubel op maat laten maken garandeert je dat je nieuwe aanwinst perfect past, zonder dat je open hoeken of loze ruimtes overhoudt. Zo blijft je interieur een harmonieus geheel en levert het meubel over de loop van jaren veel extra gebruiksgemak.

 

Het oog wil ook wat

 

Hoe belangrijk is jouw woonstijl voor je? Zijn alle kleuren, texturen en vormen strategisch bij elkaar gekozen? Waarom zou je die prachtige combinatie dan laten verstoren door een lelijk standaard TV-meubel in een botsende kleur? Meestal worden deze meubels geleverd met een lelijke diepzwarte of fel witte laklaag, die na verloop van tijd afschilfert. Of ze worden gemaakt van hoekig, goedkoop licht hout dat uit de toon valt bij jouw landelijke of klassieke woninginrichting. Ook in dit geval is een TV meubel op maat weer een uitkomst. Geef op welke materiaalsoort, welke kleurnuances en welke decoratieve afwerkingen het meubel moet krijgen. En trek je woonstijl tot in de puntjes door naar dit centrale onderdeel van de ruimte.

 

Kies voor extra features

 

Een doorsnee TV-meubel bestaat uit een plank, een paar laatjes of kastjes en robuuste poten – en daarmee moet je het maar doen. Een maatwerk exemplaar is juist voorzien van precies de snufjes waaraan jij behoefte hebt. Wil je een zwevend exemplaar waar de robotstofzuiger makkelijk onderdoor kan? Heb je behoefte aan extra opbergruimte voor je geliefde DVD-collectie? Of wil je een hoogwaardig soundsysteem of andere elektronica in het meubel integreren? Dit zijn maar een paar van de extra’s waarmee je veel meerwaarde aan je nieuwe interieurstuk kunt geven. Denk ook even aan sfeerverlichting, een draaibare TV-support of extra planken voor apparatuur. Een TV meubel op maat laten maken levert je een mooi en functioneel meubelstuk op, dat honderd procent aan jouw verlangens voldoet.