Zo kies je een vloerkleed uit

je wilt je woonkamer graag wat knusser en gezelliger maken met een vloerkleed. Hartstikke leuk natuurlijk, maar welk vloerkleed moet je nu kopen? Er zijn zoveel verschillende soorten verkrijgbaar, waardoor je echt niet meer weet wat je moet kiezen. Daarom geven wij je een aantal handige tips in dit artikel.

Tip 1: Bepaal de maat

Voordat je zomaar een nieuw of vintage vloerkleed koopt dat je mooi vindt, is het slim om eerst de maat te bepalen. Zo koop je niet een te groot of een te klein vloerkleed. Je kunt ervoor kiezen om straks de meubelen in zijn geheel op het vloerkleed te plaatsen, helemaal niet erop te plaatsen of alleen de voorste poten erop te plaatsen. De meeste mensen kiezen voor de laatste optie, omdat je dan niet zo’n groot kleed nodig hebt en het toch één geheel vormt. Als je weet wat jij het liefst wilt, kun je de maten op gaan meten.

Tip 2: Denk na over vorm

De meeste mensen kiezen voor een rechthoekig vloerkleed. Dit staat vaak erg mooi en het sluit mooi aan op rechthoekige meubels. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een rond model. Zeker als je liever een keer wat anders hebt, is dit heel leuk. Ronde modellen vloerkleden waren niet goed te verkrijgen, maar inmiddels zijn ze steeds beter verkrijgbaar. Je kunt dan ook kiezen uit steeds meer verschillende soorten.

Tip 3: Kies een kleur of dessin

Verder zul je bij het kopen van een vloerkleed nog moeten letten op de kleur of het dessin. Een kelim vloerkleed kan heel mooi zijn of een vloerkleed met een ander dessin, maar het moet dan wel in je kamer passen. Als je kamer niet zo groot is of erg druk, kun je beter kiezen voor een vloerkleed in één kleur. Houd er ook rekening mee dat de kleur(en) goed bij de rest van de kamer moeten passen.