Hoe wordt de zuigkracht van een stofzuiger bepaald?

Ben je op zoek naar een krachtige stofzuiger? Dan zal je eerst moeten weten hoe je de zuigkracht van de stofzuiger kan bepalen. De ene is namelijk sterker dan de andere. Het is alleen wel van belang dat je weet hoe dit precies bepaald wordt en wat je daar dan thuis aan hebt. Door de volgende zaken door te nemen heb je meer inzicht in de zuigkracht. Zo kan je zelf bepalen wat voor jou een goede stofzuiger voor thuis kan zijn.

Wat is zuigkracht precies?

Of je nu een Miele koopt, of voor een ander merk gaat, het is altijd zo dat de zuigkracht een factor is. Dit heeft niet zoveel met het vermogen te maken. Het is namelijk zo dat stofzuigers tegenwoordig maximaal 900 watt vermogen mogen hebben, maar er is nog altijd een verschil in de zuigkracht. Dat komt bijvoorbeeld door het soort vloer. Je gebruikt een opzetstuk bij harde vloeren. Waardoor de zuigkracht wordt beïnvloed. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de harde vloeren voorkomen.

Zuigkracht op tapijt

Het is ook goed om te kijken naar andere soorten vloeren. Denk bijvoorbeeld aan tapijt. Daar zijn heel veel verschillende vormen van. Het kan laagpolig of hoogpolig zijn. Ook kan het om een kleed gaan. Het is dan belangrijk dat je maximale zuigkracht hebt. In tapijt is het vuil dieper in de vezels te vinden en is meer kracht nodig. Let wel op dat je geen losliggend kleed ermee van zijn plaats trekt. Dan is juist wat minder zuigkracht gewenst. Daarom is het altijd slim om hier veel onderzoek naar te doen. Zoek je een uitstekende stofzuiger? De nieuwe krachtige Triflex stofzuiger is een absolute aanrader.

De invloed op de zuigkracht

Het is belangrijk om goed op te letten of je stofzuiger wel even krachtig blijft. Het is dan zo dat je er zelf het nodige aan kan doen. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig vervangen van de stofzuigerzakken. Wanneer de zak voller wordt, dan neemt de kracht van de stofzuiger af. Dit is ook het geval voor de filters. Die moet je om de drie maanden schoonmaken en ieder jaar vervangen. Kijk ook of de slang niet verstopt zit. Dit speelt allemaal een rol hierin.zuigkracht stofzuiger