Je tuin inrichten doe je zo

Hoe je je tuin wil gaan inrichten begint natuurlijk bij de grootte en het formaat van de tuin die je hebt. Is het smal en diep, vierkant of  balkon? Wat is de locatie? Met andere woorden, aan welke zijde ligt de tuin? Er zijn veel belangrijke factoren die elke tuin anders maken. En de belangrijkste wordt wel eens vergeten: jezelf! In je eigen tuin moet je  je prettig voelen. Dus wat is jouw wens? Wat is je smaak en, natuurlijk: hoeveel wil je eraan spenderen en in welk tijdsbestek wil je klaar zijn? Moet je bomen kopen? Kortom; veel vragen die moeilijk te beantwoorden zijn. Om nog maar te zwijgen over het implementeren van deze antwoorden in uw tuin! Daarom helpt deze tekst  je al het mogelijke te doen en probeert het te helpen om het jezelf gemakkelijk te maken, maar optimaal te genieten van de prachtige tuin. Een fijne privé plek om te ontspannen. Bron: De Hoeve Buitenleven.

 

Niks aantrekken van de media

 

De media kunnen er niet genoeg van krijgen. Een magazine vol prachtige tuin inspiratie en opvallende ontwerpen. We genieten stiekem van alle mooie tuinen die we wilden in één keer. Het is erg leuk en interessant om  te zien, te lezen of gewoon door te bladeren. Dit kan  frustrerend  zijn. In een tv-show als deze verandert in 30 minuten de donkerste tuin in de meest opwindende en warme plek om volledig te ontspannen. De voorbereiding, de kosten, het werk en alle andere moeilijke beslissingen zijn voorlopig achtergelaten. Bomen kopen kost bijvoorbeeld al erg veel geld. Daardoor zien dergelijke programma’s er natuurlijk goed uit, en dat is maar goed ook. Je kunt dan veel ideeën opdoen en zien hoe het wordt gedaan. Maar eerlijk is eerlijk, je eigen tuin wordt hierdoor niet verbeterd.

 

Aspecten die niet veranderd kunnen worden

 

Dat klinkt natuurlijk raar, maar het is wel degelijk waar. Er zijn altijd veel elementen aan je tuin die  niet veranderd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stand van de zon, de richting van de wind en andere externe factoren  wat je niet kan beïnvloeden. Natuurlijk zijn er altijd wel oplossingen, maar de ligt dan ook meestal op eenvoud en de eenvoudigste oplossing. En dat betekent gewoon ‘er mee omgaan’. Hier wordt niet mee bedoeld dat je je moet verbranden in de volle zomerzon. Integendeel, het leert je deze externe factoren te begrijpen. Daar kun je dus je voordeel mee doen. Hier moet je je tuin dan ook op aanpassen.

 

Ruimte vrijmaken in je tuin

 

Natuurlijk kun je de grootte van de tuin niet veranderen. Maar je kunt je tuin wel groter/breder laten lijken. Vooral door hoogte te creëren. Dit kan niet alleen worden gedaan door het hoogteverschil van  de fundering, maar ook door een eenvoudigere methode, namelijk een boom. Een veelgebruikte truc is om een ​​boom “op de stam” van de zichtlijn te plaatsen. Dit kunnen meerdere blikken zijn. Hier zijn enkele voorbeelden: Uitzicht vanaf waar je binnen wilt zitten, of vanaf het  terras naar het verste deel van de tuin. Daarnaast geven dergelijke bladeren je  ook nog eens een hele gezellige uitstraling, wat je gelukkig maakt en je blikveld verruimt. Met deze tips moet het dus lukken om je tuin naar je eigen smaak zo goed mogelijk in te richten.