10 interessante feiten over gras

De meesten van ons weten niet beter als ze het huis verlaten of uit het raam kijken gras te zien. U denkt waarschijnlijk niet te veel na over gras, maar er zijn een aantal interessante feiten over gras die u misschien niet kent. Daarom 10 feiten over gras:

  • Feit 1: Gras wordt technisch genoemd als “graminoden” en zijn meestal kruidachtige planten met smalle bladeren die uit hun basis groeien. Om verder te op te breken, zijn er verschillende soorten grassen: Juncaceae (Rushes), Cyperaceae (Sedges, Bullrushes) en Poaceae (Grasses).
  • Feit 2: Graslanden worden op meer dan 20% op aarde gevormd. U kunt gras vinden in verschillende soorten omgevingen, maar ze hebben de neiging om zowel gematigde als tropische gebieden te domineren.
  • Feit 3: Er zijn meer dan 10.000 soorten grassoorten ter wereld. Deze hoeveelheid maakt nog maar een klein percentage van alle plantensoorten ter wereld. Naar schatting zijn er meer dan 1 miljoen plantensoorten en slechts ongeveer 350.000 daarvan hebben een benaming gekregen.

Meer over de grassenfamilie

  • Feit 4: Gras is oud, heel oud. In feite hebben wetenschappers één soort zeegras in de Middellandse Zee gevonden die dateert van 200.000 jaar geleden waardoor het een van de oudste levende organismen is die mensheid ooit heeft ontdekt.
  • Feit 5: Gras wordt in veel van de voedingsmiddelen en drankjes die we consumeren gebruikt, waaronder bier, whisky en brood. Meestal de vorm gerstgras.
  • Feit 6: Gras wordt niet alleen veel gebruikt voor voedsel, het wordt ook gebruikt voor bouwmaterialen en als rieten daken over de hele wereld. De vezel van veel grassen wordt ook gebruikt bij het maken van papier.
  • Feit 7: Gras is groen vanwege de chlorofyl daarin, dezelfde chemische stof die u in de meeste planten kunt vinden. Chlorofyl is een helder pigment dat blauw en rood licht absorbeert, om vervolgens groen licht te weerspiegelen, rekening houdend met de kleur van uw gazon.
  • Feit 8: Gras heeft zich ontwikkeld om op hun lokale plek te groeien om zichzelf te beschermen in tegenstelling tot de meeste planten. Dit stelt hen in staat om te grazen of te verbranden zonder schade aan hun groeipunten en snel te kunnen hergroeien.
  • Feit 9: Gras is essentieel voor vele sporten over de hele wereld, zoals golf, tennis en natuurlijk voetbal. Het beroemdste gras tennisbaan in de wereld is het Centre Court in Wimbledon in Engeland en wordt beschouwd als het duurste gazon ter wereld en bestaat uit meerjarig raspras.
  • Feit 10: Het typische gazon heeft ongeveer zes grasplanten per vierkante cm, wat betekent dat het gemiddelde grasperk miljoenen grasplanten kan hebben, en dat is maar 1 gazon! Stel je voor hoeveel grasplanten er bij je lokale golfbaan liggen.

Graszoden of matten online bestellen