De mooiste tuin: hoe pak ik het aan?

Tuinieren zit de laatste jaren heel hard in de lift. Voor veel mensen is dit de ideale ontspanning op een mooie zomerdag. Het resultaat van je werk is dan meestal ook fantastisch om te zien. Hoe zorg je nu voor jouw droomtuin?

Haagschaar

Het meeste werk zijn in veel tuinen de hagen of struiken. Dit met een tangetje aanpakken is onbegonnen werk. Dit is niet efficiënt en allesbehalve praktisch. Je zal urenlang bezig zijn, met weinig resultaat als gevolg. Daarom zijn haagscharen de ideale oplossing. Bijvoorbeeld een stihl haagschaar werkt zeer praktisch. Deze heb je met en zonder kabel. Indien dit zonder kabel is, is dit met aan accu. Afhankelijk van jouw voorkeur moet je de keuze maken. Werken met een stihl haagschaar of met een andere haagschaar zal zeer snel zijn. Het enige probleem en vervelende werkje is vaak de opkuis achteraf. Maar met de tijd die je bespaart door een haagschaar te gebruiken, zul je het heus niet erg vinden even te moeten opkuisen.

Zitmaaier

Ook je gazon zal veel oppervlakte en werk innemen. Er zijn natuurlijk de ouderwetse grasmaaiers waarachter je moet wandelen, of zelfs nog oudere rolmaaiers. Maar de technologie maakt het je graag eenvoudiger. Zo zijn er nu bijvoorbeeld zitmaaiers. Deze zijn kostelijk in prijs, maar maken het je wel heel comfortabel. Dit valt te vergelijken met een klein tractortje. Je zit hierop en kan gewoon sturen. Nog een voordeel is dat je meestal een grootte maaibreedte hebt. Daardoor kan je ook grote grasperken op een snelle manier afrijden.

Robotmaaier

Al gehoord van grasrobots? Zoals de naam al zegt, is dit een robotje dat vanzelf rijdt zonder dat je hier nog maar iets moet aan doen. Een nadeel is dat deze vaak niet al te groot zijn, maar zonder twijfel zal dat in de tijd evolueren. Een robotmaaier kan op zichzelf volledige gazons wondermooi maken. Tenslotte is het gras het eerste wat de mensen opvalt. De eerste blik zal steeds hierop zijn. Daarom is een mooi, groen gazon dat mooi kort staat een droom van elke tuinier.

Rust

“To plant a garden is to believe in tomorrow”, dat zijn de woorden van tuinfanaten. In de tuin werken heeft een zekere psychologische rol. Het is voor velen noodzakelijk. Even een moment van rust en van stilte. Aan niets moeten denken moet niet per se op een feestje of dergelijke zijn, maar kan gewoon in je eigen tuin.