Vergeet de badkamerfaciliteiten niet

De badkamer verbouwen is af en toe nog eens een uitdaging. Er zijn veel factoren die je mee moet nemen in deze verbouwing. Het is aan te raden om voordat je begint met de verbouwing een moodboard te maken. Op dit moodboard kun je allerlei dingen plakken die je inspireren of die je mooi vindt. Zo kun je vast een beeld vormen van hoe je wil dat jouw badkamer er uiteindelijk uit komt te zien. 

 

Denk aan de details

Nadat je een algemeen beeld hebt gevormd, is het ook belangrijk om over de details na te denken. Zo is het bijvoorbeeld een belangrijke factor om te kijken of je de badkamer in dezelfde indeling wil hebben als dat hij nu is. Dat scheelt namelijk enorm voor de kosten, omdat je dan geen leidingen hoeft te laten verleggen. Met details bedoelen we niet dat je de decoratie-items van te voren al moet hebben uitgezocht, maar juist de kleinere faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan douchekranen of elektrische badkamerradiatoren

 

Elektrische badkamerradiatoren

Heb je al wel eens gekeken naar elektrische badkamerradiatoren? Deze zijn namelijk erg praktisch. Elektrische badkamerradiatoren bestaan uit meerdere kleine buizen, waar je vervolgens handdoeken op kunt laten drogen. Je kunt er ook handdoeken tijdens het douchen opleggen. Wanneer je uit de douche stapt, heb je dan een lekker warme handdoek om je mee af te drogen. Daarnaast wordt het in de herfst en winter in de badkamer snel koud, dus des te fijner als je lekker warm kunt tandenpoetsen of scheren! 

Er zijn diverse soorten badkamerradiatoren. Zo kun je kiezen uit handdoek- en designradiatoren, maar ook uit horizontale of verticale varianten. Daarnaast kun je kiezen uit een mat of glanzend materiaal. Ten slotte is het ook mogelijk om een zwarte radiator te nemen. 

 

Douchekranen

Wie houdt er nu niet van een regendouche? Dit kun je al eenvoudig in huis halen door middel van regendouche douchekranen. Je kunt deze zelf installeren met behulp van een regendouchekit. Als je houdt van een strak en modern interieur, kun je ook kiezen voor een inbouwset. In dat geval loopt de waterleiding in de muur en komt het water daar weer uit via de douchekop. Je hebt dan dus geen glijstang aan de muur hangen. 

Een regendouche is erg kalmerend, maar vaak is het niet praktisch om bijvoorbeeld je haren mee te wassen. In dat geval kun je de regendouche combineren met andere soorten douchekranen. Dan kun je afwisselen tussen beide douchekoppen: ontspannen onder de regendouche en haren wassen onder de gewone douchekop, die wat compacter is. Door middel van een glijstang kun je de hoogte van deze douchekop makkelijk aanpassen.