De grootste voordelen van vloerisolatie

vloerisolatieBen je aan het overwegen om alsnog vloerisolatie te plaatsen? Dan is de kans groot dat je die overweging maakt uit het oogpunt van de kostenbesparing op je energierekening. Maar er zijn meerdere redenen waarom je zou kunnen overwegen om je vloer te isoleren of de bestaande, oude isolatie te verwijderen en nieuwe vloerisolatie neer te leggen in je huis. Hieronder meer informatie over de grootste voordelen van vloerisolatie en waarom iedereen zou moeten overwegen om dit aan te (laten) leggen.

Gezondere lucht

Er wordt al jarenlang onderzoek gedaan naar het nut van een goede vloerisolatie in de Nederlandse huishoudens. Naast dat het zorgt voor een warmere vloer en minder warmteverlies via de vloer, beperkt het ook huisstofmijt en minder vocht en schimmels in huis. Hierdoor leef je dus in een gezondere thuisomgeving. Het mag geen wonder heten dat ernstige schimmels en huisstofmijt irritatie aan de luchtwegen en verdere gezondheidsklachten kunnen veroorzaken, dus alleen daarom is het de moeite al waard om goede vloerisolatie aan te brengen in huis. 

Besparing op energie

Naast dat er een gezondere lucht binnen heerst zoals hierboven beschreven, scheelt een goede vloerisolatie uiteraard ook in de stookkosten en dus op je energienota aan het einde van de maand. Dit kan aardig oplopen tot wel 5 a 6 kubieke meter gas per vierkante meter in huis. Heb je dus een groter huis? Dan kan dat oplopen tot een forse kostenbesparing per jaar. 

Comfortabeler

Door vloerisolatie te plaatsen zorg je er automatisch voor dat er een hogere temperatuur in huis behouden wordt en er minder warmteverlies via de vloer op zal treden. Ook zal er minder geluid in huis zijn door een goede isolatie van de vloer en zal het ook warmer aanvoelen als je met je blote voeten op de vloer loopt. Heb je dus een hond of kinderen die geregeld lekker door het huis heen stampen? Ook dan zal het helpen om goede vloerisolatie aan te brengen.

 

Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden voor een isolatieplaat vloer, wat er voor zorgt dat je eenvoudig en snel vloerisolatie aan kunt brengen in huis. Laat diverse offertes opmaken en zoek reviews online van andere consumenten, waarbij je snel kunt zien welk bedrijf uit jouw regio de vloerisolatie op de juiste manier en snel kan komen leggen, zodat je op korte termijn al kunt genieten van de vele voordelen die vloerisolatie met zich meebrengt.