Bronzen beelden zeggen meer dan 1000 woorden

Als jij op zoek bent naar een geschenk waarmee je in één keer meerdere emoties kunt uitdrukken, bekijk dan het assortiment bronzen beelden eens bij een kunstenaar. Deze beelden zijn geschikt voor in de tuin, maar ook voor in huis en kunnen een interieur of een buitengebied uniek maken en opfleuren. Ze zijn dus ideaal voor jezelf, maar ook om als cadeau te geven aan iemand anders. Een goede kunstenaar kan met één bronzen beeld veel meer uitbeelden dan met woorden mogelijk is.

Bronzen beelden voor in de tuin

Brons is een materiaal met een donkere en warme kleur. Het wordt gemaakt voor koper en tin te mengen. Deze uitvinding is zo belangrijk geweest voor de mensheid dat er zelfs een tijdperk naar vernoemd is: de bronstijd. Brons is namelijk een materiaal dat sterk is, maar tegelijkertijd bewerkbaar. Dat maakt het ideaal voor gebruik in beelden die buiten staan. Je kunt er alles mee vormen, maar het weer heeft er niet of nauwelijks invloed op. Bekende bronzen beelden die buiten staan zijn het Zeemeerminnetje in Kopenhagen en De Denker van Rodin. Ook in pleinen in Europese steden tref je bronzen beelden aan die de tand des tijds perfect weten te doorstaan.

Bronzen beeldjes voor in huis

Je hoeft het bronzen beeld natuurlijk niet buiten te zetten, want je kunt ook een kleiner beeldje nemen en deze binnen in je woongedeelte een mooie plek geven. Ook kleinere bronzen beeldjes kunnen veel emoties overbrengen en maken iedere interieur uniek. Deze beeldjes worden gemaakt door het brons in een mal te gieten. Dat betekent dat alles mogelijk is, zolang er een mal van te maken is. Daarom worden bronzen beelden ook gemaakt in allerlei stijlen en vormen en is er vast een exemplaar dat past bij jouw stijl en interieur.

Waarom is brons zo veelzeggend?

Sinds men brons ontdekte meer dan 5000 jaar geleden is het een materiaal dat veel gebruikt wordt in kunst. Dat komt doordat het een warme kleur heeft die mooier wordt als het kunstwerk ouder wordt. Een bronzen beeld van een getalenteerde kunstenaar is niets anders dan een statisch object, maar het kan veel zeggen. Een goed voorbeeld van een bronzen beeld dat echt een bericht afgeeft is Het Vrijheidsbeeld. Met brons kun je emoties nemen en deze in een schitterend materiaal gieten. Dat maakt het dan ook een favoriet bij kunstenaars en ook vandaag de dag is het nog steeds erg in trek. Bekijk het standbeeld van Johan Cruijff maar eens, van Corry van Ammerlaan.

Bronzen beelden als geschenk

Brons is dus een materiaal dat al millennia lang mooi gevonden wordt en het lijkt er niet op dat dat snel zal veranderen. Bronzen beelden zijn daarom een ideaal geschenk voor bruiloften, jubilea en afscheid van een collega. Je kunt er een dag mee vastleggen en onvergetelijk maken. Zoek daarom een kunstenaar op die bronzen beelden maakt, plan een dagje uit en bezoek de galerie. Je gaat vast niet met lege handen naar huis.